Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Timer

    veterán

    Azoknak írom ezt elsősorban, akik szeretnének 10 colos tabletet, mégpedig lehetőleg 50k alatt vásárolni. Én a Lenovo XTAB2 A10-30 mellett dötöttem, ami éppen belefér ebbe a keretbe, köszönhetően az Emag és Edigital kurrens akcióinak. Ami miatt emellett döntöttem (az áron felül), az az, hogy mindenképpen 10-es kellett, és ebben volt legalább 2 GB RAM is.

    Kezdjük a pozitívumokkal. Az akku bika, ez már az első együtt töltött hétvége alatt kiderült. A 2 GB RAM kell az Android alá, és így sem lesz villámgyors a rendszer, de legalább stabil marad minden helyzetben. A bekapcsolást követően azonnal frissült MM-ra a rendszer, nem kellett semmivel bűvészkedni, custom ROM-mal szenvedni, stb., az időtállóság szempontjából ez a vonás még nagyon jól jöhet. Az összeszerelés minősége rendben van, nem nyekereg a cucc, persze, ha akarnád, könnyen recsegtetheted, de minek. Érzésre nagyon kellemes fogni, bár kicsit talán nehezebb, mint amire számítottam, de ez erősen szubjektív tényező. A lényeg, hogy az anyagminőség bőven elfogadható. A hangszórók nagyon szépen és tisztán szólnak, a rezgőmotor kellően erőteljes.

    Negatívumok. Snapdragon 210. Ne várjon senki szélvész működést tőle, mert csalódni fog, mégpedig nagyot. Az alapvető appok futnak, böngészni lehet vele, de számottevően erősebbnek kellene lennie ahhoz, hogy mindez valóban kényelmes legyen. Persze, az is igaz, hogy telefonként OnePlus 3-at használok, így azt a teljesítményt szoktam meg. Az animációk rövidítésével azért valamennyivel jobb élményt lehet elérni, egész kezes lesz a tablet ezzel a pici módosítással.
    Sajnos a gyári bloatware-ek köre - ha nem is nagy - de csak részben eltávolítható. Root nincs. A kijelző...sajnos csak HD, és ez látszik is rajta. Nem voltak nagy igényeim, de a részletesség egyszerűen siralmas egy fullHD-s telefon után nézve. Ez az egyetlen, ami igazán bánt, a teljesítményt elfogadtam, ennyi pénzért nincsenek csodák. A színek és betekintési szögek legalább rendben vannak, de a vonalélesség csapnivaló.

    Summa. 50 ezerért ez így kevés, különösen, ha valaki csúcstelót használ, és ahhoz viszonyít. 40-ért már vállalható kompromisszum lenne. Mivel csak olvasásra használom, a teljesítménye nem nagyon zavar, viszont az alacsony felbontás szinte minden helyzetben megbosszulja magát.
    Másfelől, ha egy középkategóriás telefonnal már boldog vagy (P9 Lite és társai), akkor nyugodtan vedd meg ezt a tabletet is, nem érzed majd szánalmasan lassúnak. Minden más esetben keress mást, szerintem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák