Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • profit

    junior tag

    válasz cidalain #75568 üzenetére

    Elsikkadt a lényeg.

    Tehát a FullHD, QuadHD kijelzők a filmek 16:9 aránya miatt szerencsésebbek filmnézésre. Így kihasználhatók a kijelző jó adottságai.

    A retina, QXGD (2.048 x 1.536 Pixeles) kijelzők 4:3 aránya miatt szerencsésebbek fénykép nézegetésre, követve a fényképeknél gyakori arányokat. Videók lejátszására csak a saját felbontásuknál alacsonyabb FullHD minőségben képesek.

    Az iPad és hasonló arányú kijelzők a sok megapixeles digitális fotók nézésére optimalizáltak. Ez indokolt is, hiszen a filmek többnyire nem haladják meg a FullHD felbontást, a fotók viszont 8, 20, 39 megapixellel hatalmasak. Egyoldalas könyv is szebben jelenhet meg, pl egy nagyfelbontású szken. Néha meghökkenek, milyen szép pár fotó ipad pro-n. De felhasználás közben állítólag ez kevésbé van előtérben. Hát ezért. Fényképekhez szinte kétszer jobb, de azért megjelenítünk bőven mást is a gépen.

    A HD és sokszorosai, FullHD, QuadHD, UHD a fényképek zömét saját felbontásánál még kisebb méretben jelenítik meg. A QuadHD az átlagos 4:3 képeket FullHD-ben mutatja.Cserébe a filmek minden egyes pixelük bedobásával élvezhetők.
    Egy plusz dolog a kétoldalas könyvmegjelenítés.

    Léteznek 4:3 tévéfilmek is, de most nem vettem figyelembe, mert eleve alacsony felbontásiak. A szintén létező 16:9 fotók természetesen HD arányú kijelzőn szebben jelennek meg, mint az ipaden. Ha valakinek UHD tévéje van otthon, és épp fényképezőt keres, gondolhat erre a paraméterre is vásárláskor.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák