Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • b0bcat

    addikt

    válasz Ájvé #110165 üzenetére

    Egyetértek veled. :K Az MT6735M/P simán hozza érzésre a Snapdragon 410 rendszersebességét. ;) 5.1-es Androiddal legalábbis teljesen gördülékeny a rendszer. (Két készülékkel van tapasztalatom: a Cubot X12-vel, ami qHD felbontást tud az 1 GHz-es proci változattal, illetve az Mlais MX Base-szel, ami HD felbontású az 1,3 GHz-es procival.)

    Érdekes ugyanakkor, hogy a lányom MT6582-vel (és szintén 1 giga memóriával) szerelt Blackview Breeze V2-je is gyors és akadásmentes az 5.0-s Androiddal, bár ott minden láthatóan egy kicsit lassabban történik. (Nem akadoznak az animációk, de rányomás után eltelik vagy fél másodperc, mire történik valami. Az MX Base-nél ugyanez a késleltetés szinte nulla.)

    Amint korábban írtam is, ennél a Lenovo-nál inkább az lehet a szűk keresztmetszet (ami nem biztos, hogy így van, mindössze a korábbi Lenovo-s tapasztalataimra támaszkodva feltételezem ezt), ha az OS tele van pakolva felesleges, memóriazabáló app-okkal, amelyek kevéssé teszik az 1 giga RAM-ot.

    Elég sok B kategóriás 1/8 gigás modell fordult meg nálam az utóbbi bő fél évben, legtöbbjük 4.4-es Androiddal, és mindegyiknél indulásból 500-600 mega szabad RAM volt. Ezzel szemben a nálam járt Lenovo-k (A850+ és A6000) gyárilag 300 mega RAM alatt nyitottak, és "belakva" ez még kb. a felére csökkent. (Sokat szenved a nejem az A6000-rel emiatt, meg egyéb szoftveres problémái is vannak sajnos.) A lányom - fent említett - Breeze V2-je is bőven több mint fél giga szabad RAM-mal indított az 5.0-s Android mellett, amiből most is még kb. 450 mega szabad alapból, pedig tele van mindenféle játékokkal a telefon. :D

    Meg az is szomorú, hogy láthatóan 30 ezer alatt (szinte?) semmilyen, a minimum elvárásnak megfelelő Androidos telefont nem lehet kapni hivatalos boltból. :(

    Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, mindössze havi 990 Ft-tól! > http://tinyurl.com/yvpnn99r

Új hozzászólás Aktív témák