Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ájvé

    veterán

    válasz nyuszi123456 #110286 üzenetére

    Blu-ray ripet írtam, az egy lekonvertált videó általában MKV-ban, ami x264 videó kódolású (leginkább), legtöbb GPU már rendelkezik videó gyorsítással így akku se merül annyira, mivel CPU kevésbé van leterhelve.
    Nagyobb kijelző több energia, ez igaz, de kisebb kijelző meg még inkább egér mozi. FHD meghajtás is több energia, de kisebb felbontás meg rondább kép (egyébként meg nem emészt fel újabb chipeknél a FHD se, inkább gyengébb chipeknek problémás).
    Padlót tudok fogni az ilyen 5-5,5"-os WVGA felbontású "csodák" láttán, belépő szinten még elmegy, de közép kategóriában már ez eléggé gyenge. Első androidos telefonom volt ilyen felbontású (Defy) 3,7"-on, akkor ez még jónak számított.
    Nagyobb akkut tovább töltöd, de tovább bírja egyrészt másrészt vannak újabb töltési technológiák amik sokkal gyorsabban töltenek már.
    Jó készülékben inkább előny a nagy felbontás, mint hátrány, sokkal több szól mellette, mint ellene. Amúgy meg milyen FHD? Idén mér lehet lesz 4k kijelzős telefon is. Ez tényleg sok akár 5,5"-on is, viszont egy mai modern készüléknél illik legalább a HD felbontás (5"-on persze, 5,5-on FHD sem árt).

    Olvasd el amit feljebb írtam, másrészt milyen xvid? Ncoreon tiltva van már, csak külön engedéllyel lehet feltölteni, persze lehet átkonvertálni programmal PC-n, de minek? Legtöbb telefon simán viszi az MKV-t még HD-ben is, de vannak SD rippek is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák