Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Wolfskin

    őstag

    válasz Ájvé #111969 üzenetére

    Az akksit nem mértem be, de kb. 1,5 cm vastag és kb 8x4cm területű, (maga a telefon is brutál méretű, 153*75*23.4 mm) . Egyszer hétfőn reggel levettem töltőről és pénteken délben még 2%-on volt. igaz, akkor alig netezem. múlt héten hotspotot csináltam vele a laptopnak, este 100% -ról 82%-ra esett reggelig. Ezek nekem elég meggyőző adatok, hogy nagy az aksija.

    "Te akartál olcsón nagyon jót, csak hát ez egy csapda volt, te pedig szépen belesétáltál" én egy nagy, vízhatlan gps navigációt akartam, amit motoron is tudok használni. Azt meg is kaptam. a motor kormányán figyel, lehet vele navigálni. nincs sebben csapda. Telefonálásra nem alkalmas. Ennyi. Szép is lenne ilyen olcsón...
    "Többi gomb azért tűnt el mert felesleges," szerintem meg ez a hülyeség. Néz meg egy profi fényképezőgépet a milliós kategóriából, mindenre dedikált gomb van, míg az olcsó home use gépeken meg fícsörnek hirdetik, hogy menüből állítható minden. Gondolkodj!
    a profitnövelés meg profitnövelés. Ha kijelző már ott van, adottság. Utána melyik olcsóbb? Egy szoftveres megoldást írni egy funkcióra, vagy egy dedikált gombot megtervezni és legyártani hozzá jó minőségben? Lásd fényképezőgépes példa.

    Ezen a telefonon legalább 4 féle protokoll volt a hívás megszakítására, attól függően, hogy éppen milyen stádiumban (milyen menüben képernyőn stb.) van a készülék. Tehát minden hívás megszakítás előtt elemzés, hogy mi a pillanatnyi helyzet, értékelés, hogy melyik protokoll az aktuális, és utána a 2-3 műveletből álló feladatsor lefuttatása („ezt idehúzom, itt megnyomom, itt érintem és lerakva”). Tehát mindig oda kell néznem (figyelem), tudatosítani a helyzetet, elemezni, elgondolkodni. Ebből mikor lesz olyan rutin, mint pl. az indexkapcsoló? Vagy egy Nokia piros gomb?

    Headset: tudom, van is, vettem egy Ericssont, még a hívószámot is kijelezi. Kétszer vittem magammal, egyszer használtam is, de mára már nem tudom, hol van. Nekem a telefon ne legyen felszerelés. Tudom, ez egyéni preferencia, de ha lehet, oldjon meg minden egy darabban, ne kelljen kiegészítőket csomagolnom hozzá folyton. Szal (nálam ) nem működött sajnos.

    "neked nem való érintő képernyős telefon, nem mindenki szereti vagy tudja elfogadni." - Ebben viszont teljesen egyetértünk. egy számítógép/tablet jól és egyre jobban vezérelhető érintőkijelzővel. De nekem a telefon szerszám. munkaeszköz, a lehető legkevesebb figyelmet akarom rá szentelni. Olyan legyen, mint az autóban az indexkar. Funkcionális. A kezelése pedig rutin.
    Mivel magam is a marketing iparágban dolgozom, sokszor elborzadok, hogy milyen szarokat nyomunk le az emberek torkán, és ők boldogan tapsolnak hozzá, mert (a reklámok) azt mondták nekik, hogy az a jó.

    @(#111972) fateless: egy note3-t használok/-tam és úgy van beállítva, hogy az oldalsó gomb szakítja meg a hívást. Sajnos a home-re nem lehet dedikálni a funkciót. A kijelző kikapcsolása akkor igazán fontos, ha este beszélek, kocsiban és kihangosítva tatom a telefont. Ilyenkor legkisebb fényerőn is nagyon zavaró. Tehát 1 home gombbal alaphelyzetbe hozom a kijelzőt. 2 lenézek rá, hogy megtalálja a kijelzőn a screen off app gombját. 3. megpróbálom úgy tartani, hogy hüvelyk újjal elérjem és megnyomjam (megérintsem, hogy közben lehetőleg ne érjek máshoz). Ugyanez a nokiánál nem is tudatosul, mert egy automatikus mozdulattal kikapcsolom oldalt. Kész. Ha meg bontom a hívást egy másik automatikus mozdulattal teszem. Ez önmagában nem tűnik túl nagy kerülőnek, de ha valakit ismeri a mozdulatelemzést, optimalizálást az ergonómiában, beláthatja, hogy 2 dedekált gomb használata rutinná válhat, nem kell bekapcsolni hozzá a tudatos gondolkodást. Ez egy „szerszám” ismérve. A részeddé válik, nem kell „gondolkodni” a használatán. Apróság, de mivel szóba került, ezért elmagyaráztam részletesen. És most egy "telefonról" beszélek (mint funkcióról), nem egy számítógépről, amivel szükség esetén telefonálni is lehet. Ezt nevezem paradigmaváltásnak.

    Az eredet probléma az volt, hogy mivel vízbe esett a note3, átmenetileg ezt a zgpax s9 androidos (eredetileg csak navigációnak vett) csodát kezdtem használni. Volt vele gond bőven, de az utolsó csepp az volt, hogy a GPS folyamatosan bekapcsolta magát. Kb 30mp-re a kikapcsolás után. Ennek oka szerintem egyértelműen az Android-ban keresendő, nem hinném, hogy hardveres anomália. Tehát nem készülékfüggő. De nem is kizárt…

    ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

Új hozzászólás Aktív témák