Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • paolinho

    őstag

    UMI Super az eddigi tapasztalataim alapján:

    Előre is elnézést, ha nem túl szakszerűek a mondataim, vagy esetleg hiányos lenne, de nem vagyok szakember, csak egy átlagos felhasználó. Ergo első sorban azokra a dolgokra térek ki, amik engem jellemzően befolyásolnak a mobiltelefonok kapcsán. A technika paramétereit nem sorolnám fel, akit érdekel, mondjuk pl. ITT elolvashatja.

    Csomagolás: a korábbi papírdobozos telefonjaimhoz képest nekem kifejezetten tetszetős fekete fémdobozban érkezett a készülék, meglehetősen puritán felszereltséggel. A telefonon kívül egy töltőfej, egy USB Type C kábel, és egy többnyelvű néhány oldalas kezelési útmutató, illetve egy kis tüske a sim/ek behelyezéséhez volt található.

    Külső: megítélésem szerin kifejezetten szép a telefon. Mind a fém hátsó felület, mind a keret, illetve mind az érintő képernyő kifejezetten kellemes érintéssel bírnak. Az érintőképernyő szélei lekerekítettek, egy kicsit a Galaxy S6 Edge-re hajazva. Ami meg plusz nagyon tetszik, hogy alig valamivel több, mint 1 mm a telefon oldalsó szélei és a képernyő valósan is használt felülete között a távolság. A kezelő gombok stabilan illeszkednek a házba, azaz nincs lötyögésük, valamint az USB-C kábel is masszívan illeszkedik a nyílásába, mindegy, hogy merről fordítva is dugom rá a telefonra.

    Belső: rögtön egy kis (nálam) negatívummal kezdeném, ugyanis a SIM-keretnek a telefon oldalával illeszkedő része mozgott a kártyatartón. Amikor behelyezésre kerültek a kártyák, már ez nem volt érezhető, stabilan simult a keretbe. (Lehet, hogy ez direkt így készült, én a Honor 7-nél nem tapasztaltam ilyet, az merev egységet alkotott.)
    Bekapcsolást követően a szokásos metóduson végig lépkedve áll fel a Marsmallow, ami ahogy b0bcat is írta a Dinosaur kapcsán, mindenhez engedélyt kér. Rögtön találtam egy frissítést is hozzá, amit OTA-n lehetett telepíteni. Figyelni kell arra, hogy ez esetben ne legyen benne microSD, mert ez esetben hibát jelez a kis Robot, és nem fut végig a frissítés.
    Ami a telefonálós részt illeti, tisztán érthetően, hangosan hallom a hívót, és a visszajelzések szerint ő is ugyanígy hall engem. Viber-rel is ugyan ez volt a tapasztalatom. A Fingerprint mondhatni tökéletes, nagyon ritkán fordult csak elő, hogy nem ismerte fel az ujjam lenyomatát. Teljes alvó állapotból is belép a főoldalra, vagy ahol az alvó módot előidéztem.
    Az akku időről egy pár szó. 50%-os feltöltöttséggel érkezett, és innen kb. 1 óra alatt feltöltődött 100%-ra. USB Type C kábel van hozzá, én ennek tudtam be, hogy ilyen gyorsan feltöltődött az akku, (ugyanis a töltőfej csak 1,65A-es) de lehet, hogy tévedek, és nincs összefüggés ezzel. Viszont az akku merülése elég változó, vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy a kezdetekhez képest javuló. A legelső napokban viszonylag gyorsan merült. Jó, nagyon sokat nyomkodtam, de a 4165 mAh-s Elephone-omhoz képest intenzívebbnek tűnt számomra az akku-fogyás. Most, hogy többször is feltöltöttem már, mintha javult volna a tárolókapacitás mértéke, de az is lehet, hogy csak bemesélem magamnak. Most ott tartok, hogy 6-7 óra átlagos használatnál (bluetooth kihangosítva telefonálás, + egy kevés navigáció) kb 25-28%-ot esik a töltöttség. Sajnos nem tudtam még megmérni, hogy valóban van-e a Sony akku 4000 mAh, lévén, hogy nincs hozzá eszközöm. Eddig minden telómat naponta tölteni kellett, szerintem ezzel sem leszek másként.
    A GPS-e eddig tökéletesen működött. Bekapcsolást követően pár másodpercen belül (legfeljebb 10 mp) jelet talált. A lakás és a melóhely között tesztelgettem, ami 12-13 km, és három alkalmazással is próbáltam (Waze, Sygic, iGO), mindegyikkel rendben tette a dolgát. Nem volt letérés, meg ilyenek.
    Kipróbáltam a zenei produktumát is, azzal sem volt semmi probléma. Szépen, hangosan tolta a zenét.
    A fényképező funkciója szerintem lehetne jobb, de nem vagyok egy fotó-guru, nekem arra tökéletesen megfelel, amennyit és amit fotózok vele. Feltettem pár képet, ha valakit érdekelne, lentebb megtalálja a linkeket.
    A wifi-je teljesen normálisan (vagy inkább azt kell mondjam, hogy kifejezetten jól) működik. A 2. emelet előszobájában elhelyezett router-rel az utcán is még simán kommunikált a teló , csak eltávolodva a háztól áll át mobilnetre.
    A szoftverrel eddigi ismerkedésem során még semmilyen probléma nem volt, bár lehet, hogy ez a vélemény a későbbi használatok során változni fog.
    Ami egyelőre hátrány, hogy még nincs hozzá root, de már egy páran dolgoznak rajta, hogy legyen. Legalábbis az XDA-n erre utaló nyomok vannak, gondolom, csak napok kérdése, hogy ez az akadály is elháruljon.

    Összességében megítélésem szerint egy nagyon dekoratív, kifejezetten tetszetős készüléket adott ki UMI Super név alatt a gyártó, ami műszakilag is biztatónak hat. Azt gondolom, hogy ha az akku is tudja tartani az ígért 4000 mAh-s kapacitásra tett ígéretet, akkor rövidesen a nagyon népszerű telefonok közé emelkedhet a készülék.
    Antutu-n 45391-et teljesített így elsőre.

    Kép 1
    Kép 2
    Kép 3
    Kép 4
    Kép 5
    Kép 6
    Kép 7

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák