Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • akira76

    csendes tag

    Sziasztok !

    Május 21.-én volt egy hozzászólásom, amiben egy cubot s200 problémát írtam le.
    "Sziasztok !

    Asszonynak van egy Cubot s200-as telefonja, nagyjából 1 éves elmúlt. Eddig semmi gond nem volt vele, azonban, a mai napon egyszer csak kikapcsolt (állítása szerint félig volt az akksi legalább, az előbb még facebookozott vele). Be akartam kapcsoltni, de nem tudom, hiába nyomom a bekapcsoló gombot, semmit nem csinál.
    Fel tettem töltőre, ki is írta, hogy cubot, és, hogy 38%-os álla az akku, és elindult a töltés. De bekapcsolni így sem tudom. Kivettem-betettem a sim kártyát, akksit is próbálta, 1 percig levenni, de semmi .
    Van valami ötlet, hogy mit kezdjek vele? (hard reset, vagy szervíz)"

    Tibcsi0407 válaszolt, majd megírta, hogy ha kiderült mi volt a gond írjak be, hogy mások is tanulhassanak belőle.
    Szóval, elvittem néhány szervízbe, ahol azt tanácsolták, hogy dobjam ki, mert mire megjön az alkatrész kínából - ha megjön- lesz vegy 1-2 hónap, és egyáltalán lehet azt sem tudják mi a baja. Szóval csak szívnának vele.
    Jelzem megoldottam a problémát:)
    A telefont szétszedve,a bekapcsoló gombot (azt a kis lapos "mikrokapcsoló" szerű lapot kettészedve) finoman, kiderült, hogy az egyik fele el volt oxidálódva. Megtísztítottam mind a két felét (2 lencse forma egymás felé fordítva), és jó lett. Utána szépen összehajtottam a "lencséket", majd próba. Jó lett.
    Telefont összeszereltem, és működik.

    Köszönöm, ha hasznos voltam:)

Új hozzászólás Aktív témák