Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SaGa59

    őstag

    Akkor most jöjjön a nagy kérdés: A nagytudásúak szerint, így, a specifikációk és a (nem túl széleskörű) tapasztalatok alapján, melyik lehet a jobb választás. UMI Super, vagy Vernée Apollo lite? (tudom, mindkettőnek van saját topikja és azt is, hogy az Apolló tapasztalatok még elég gyérek, inkább csak a Thor alapján lehet megbecsülni, hogy mennyire valósak a műszaki adatok és a támogatás. Hogy mennyire jó brand a Vernee)

    Az UMInak nagyobb az akkuja, de az Apollóban gyorsabb és talán még így is alacsonyabb fogasztású a proci, illetve a kijelző is IGZO, amiről szintén az a hír járja, hogy kisebb a fogyasztása. Bár nem tudom kizárni, hogy az UMI-é is ez, csak nincs kihangsúlyozva.
    Az engem érdeklő szenzorok, szolgáltatások mindkettőben megvannak, az Apolló pár mm-rel nagyobb, mint az UMI, de egy egész dekával könnyebb.
    Az Apollo valamivel drágább, de hazai gari, ismert, megbízható a kereskedő.

    Amiben hátrányban van az Apollo: a WiFi nem tudja az "a" szabványt és "csak" 4.0 a Bluetooth, az UMI ezekben előrébb jár. Az Apollo GPS-e nem tudja a Glonass-t, de azt nem tudom, jelent-e ez bármilyen hátrányt, olvastam olyan cikket, ahol elmagyarázták, hogy a Glonasst is tudó kütyük pontatlanabbak tudnak lenni, mint azok, amik nem tudják ezeket kezelni. Azt most meg ne kérdezzétek, hol olvastam, de valami szakportálon az biztos.

    A Vernée kameráról még nem tudunk igazából semmit és a tényleges fogyasztásáról sem, amit kelzsoca az elsőnapi fogyasztásról írt, az nagyjából pariban van azzal, amit a umiról írtak a tulajok.

    Én pl nem játszom, nem videózok, de egész nap megy a mobilnet az egyik kártyán, és 1-2 órát wifi hotspotként is szolgáltat egy notinak, napi 1-másfél órát olvasok a készüléken, néha akár 2 órát is telefonálok, és ebben mindkét kártya szerepet játszik. Két különböző szolgáltató, a mobilnet telenoros. Így kellene kibírnia minimum reggel fél hattól este kilencig, de jobb lenne, ha csak kétnaponta kellene tölteni.

    Mondjuk az álomtelefonom egy ezekhez hasonló tudású (nem sebesség, abból kevesebb is elég, de pl az iránytű és jó GPS kell), akkujú és tárkapacitású 5"-os lenne, max 75 rugóért (és B20-szal), de nem látok ilyet. Pedig jó egy éve nyaggatom itt is a csapatot néha egy ilyen után, amiért elnézést is kérnék)...

    [ Szerkesztve ]

    STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

Új hozzászólás Aktív témák