Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fateless

    veterán

    válasz Ájvé #124654 üzenetére

    Most mit szeretnél pontosan?

    Nem kezdtem összevetni az Mi4i-t az Mi4c-vel, hanem azt írtam le a kérdezőnek (nem neked), hogy ha az Mi4i is egy szinten van használhatóságban az Axon Minivel, akkor nem kell aggódnia az Mi4c vásárlása kapcsán azon, hogy elég jó lesz-e az Mi4c. Erre jöttél te, és jöttél a 4i és 4c összehasonlításával, amit előtted nem tettem meg.

    Amiről mi beszéltünk:
    Forzaroma fórumtárs gondolkodik, hogy melyiket vegye: mi4c-t vagy axon mini-t. Erre mondtam neki azt, hogy ha nyilvánvaló különbségek nem számottevők neki (ujjlenyomat, B20, fém), akkor maradjon az ismert, bevált gyártónál, nem fog úgy aggódni, szeretni fogja. Az, hogy az Mi4i és Mi4c egyforma méretű, azért hasznos dolog, mert így könnyen összevethető az Mi4i (a 4c helyett) az Axon minivel, hogy mégis milyen fogni, használni. Az, hogy egyforma a kijelzője (nem csak a felbontása), jó összevetési alapot jelent az Axon kijelzőjével, mindegy, hogy 4i vagy 4c. Az MIUI 7 azért jó, hogy egyforma mindkettőben, mert a hétköznapi használatban jól összevethető az Axon mini az Mi4i-vel és 4c-vel egyaránt. A hardver értelemszerűen különbözik, ehhez nem kell még gondolkodni sem, ott vannak a nyilvánvaló számadatok, ne mkell mondani semmit ahhoz, hogy mindenki tudja, hogy a 4c-nek erősebb hardvere van, mint az Axon mininek, ezért ezt nem is írtam le, mert forzaroma is látja ezt. Tehát csak az olyan dolgokban használtam alapként az Mi4i-t, ahol érdemes. Egyedül a kamerabeli különbséget nem tudom megítélni, ezért írtam ott, hogy talán...

    Erről beszéltünk. Nem a 4c és 4i közötti különbségről, az a te témád volt.
    Tehát hogy tisztán láss: nem akarom összehasonlítani a két Xiaomit, egyenlőségjelet sem akarok tenni közéjük olyan dolgokban, ahol nincs egyenlőségjel. Forzaroma és én nem arról beszélünk, amiről te, nem a két Xiaomiról, hanem arról, hogy megéri-e az általa ismeretlen készüléket megvenni, vagy maradjon az ismert OS-t futtató mobilnál.

    Ami az Mi4i európaiak általi használatát illeti.
    Az Mi4i-t fél éve 120USD-ért árulták, amikor 200 környékén volt az Mi4c. Akkor vettek sokan mi4i-t és boldogan használják a stabil international rom-mal. Európaiak, és örömmel nyomkodják, simogatják. Ha most akarnának venni készüléket, és csak a 4i és 4c között akarnának választani, szerintem meg sem kérdeznék, melyiket vegyék, annyira evidens, hogy a 4c-t vegyék. De az, hogy most melyiket éri meg megvenni, nem szabad, hogy befolyásolja az mi4i használhatóságát. Feltételezem te arra gondoltál, hogy ne vegyen senki mi4i-t 4c ellenében, ezzel egyet is értek, (de ugye az alap amúgy is az volt, hogy mi4c-t vegyen-e forzaroma, mi4i-t nem akart venni).

    "A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

Új hozzászólás Aktív témák