Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pmikloska

    aktív tag

    THL A1-ről:

    Nagyon pofás, kimondottan igényes telefon, az IPS panel kiemelten jó képet ad (a felbontást most nem dicsérem, de egy 3.5"-os mérethez elég a 320x480). A készülékház nem recseg-ropog. A kamera egy gyenge 2 Mpixelesnek felel meg, bár 3.2-t írtak a specifikációban. Mindegy, fényképezésre ott a gép. Autofókusz nincs. Holnap készítek pár nappali képet is, ma még estit, aztán egyben felteszem valahova. Vaku is van, gyenge, viszont elemlámpa funkció is van, konkrétan a HTC-től lopták a szoftvert. Jah, maga a telefon a HTC Desire X másolata! :DD Szép, az enyém fekete színű, de van fehérben is. A Wi-Fi vétel jó, volt már korábban olyan dual SIM-es telefonom, ami már a másik szobában is el-elvesztette a jelet. A Skype szépen megy, kamerával együtt is, kipróbáltam itthon hálózaton belül két készülék között és PC-vel is, sőt, egy barátommal is, PC-telefon kapcsolat volt, Digi/UPC vonalon. Ment rendben. A 256 MB memória arra, amire kellett, elég, és mégsem. A Viber ugyan megy, a fogadott hang jobb, mint a HTC-men, de aki engem hall, recsegő választ kap. Pedig a Skype-pal tökéletes. Talán a kevés memória az oka a Viber problémámnak? Kicsit el is csúszik a hang, ami tőlem megy ki. Szomorú vagyok, mert kimondottan Viber-ezésre vettem.
    Még egy gondom van, mégpedig, hogy amikor a telefon lezárja a képernyőt, akkor a Viber és a Skype is kikapcsol. A beállításokban be van lőve (Android alatt), hogy mindig éljen a Wi-Fi kapcsolat, ez működik is, mégis elvesztem az említett két programot, pedig az lenne a lényeg, hogy ha jön egy üzenet, vagy hívás, azonnal megkapjam, ne nekem kelljen belépni. Erre van valamilyen ötletetek?
    A készüléken Android 4.0 fut. Etotalk MOD ROM-mal kértem, amit már ismerünk mikrofon jóvoltából, de neki Etotalk indulóképernyője is van. Én gyanítom, hogy nekem nem tettek fel ilyesmit, az eredeti THL boot logót mutatja, a root is kimaradt, és a Morelocale2 is fent van, amivel hellyel-közzel magyar a menü. Ezért még reklamálni fogok.
    GPS nincs, még a menüben sincs be-kikapcsolási lehetőség, miért is lenne, ha nincs benne (csak az előző telefonomon legalább ezt meghagyták, hogy egy offline navi program legalább azt higgy, hogy van GPS, és elinduljon, aztán majd valahogy onlájn megoldással kapja a kb. pozíciót).
    Ezek után viszont elgondolkoztam, hogy ha olcsón szeretnék egy alap telefont, akkor a T-nél az Alcatel OT-991 lehetne az esélyes, de annak is 256 MB RAM-ja van, viszont lehet, hogy mégis megy majd a Viber, és mégsem lesz elérhetetlen lezárt képernyő miatt.

    Ti mit gondoltok, van ötletetek, hogyan tovább, megoldható-e ez a "filmszakadás", mert akkor maradhat a telefon.

Új hozzászólás Aktív témák