Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • EG0

    aktív tag

    Csak hogy bedobjak egy témát: szerintem 160e körül most így 2020. áprilisban a Samsung Galaxy S10 Lite a csúcskategóriás bestbuy 8/128 GB, Snapdragon 855-tel, OIS-rel (optical image stabilizer) és szép nagy AMOLED kijelzővel.
    Ennyiért ilyen vagy jobb HW konfigot a piacon a Realme X2 Pro tud, picit még erősebb procival (855 Plus), kisebb de 90 Hz-es kijelzővel, viszont OIS nélkül. Ja, és alig-alig beszerezhető magyar kereskedőktől, viszont már 140e-ért is akad (és külföldről sem olcsóbb az elszállt dollár árfolyam miatt).
    Fut még a Lenovo Z6 Pro, de saját tapasztalatból a Lenovo-k SW támogatottsága hagy kívánnivalót maga után.
    Szerintem még a mindenki által sztárolt Xiaomi-nak sincs jelenleg ilyen ár/érték arányú telefonja: vagy gyengébb a SOC (pl. Snapdragon 730), vagy kevesebb a RAM (4/6 GB), esetleg nem AMOLED a kijelző, stb. A régi nagy gyártók, mint a Sony vagy LG labdába se rúgnak az árversenyben, ahogy a Google Pixel sem. A Lenovosított Motorola pedig itthon gyakorlatilag eltűnt a felső kategóriában. A Huawei/Honor pedig szerintem kinyírta magát a Google-mentesítéssel (out of the box).
    Nem azt mondom, hogy az S10 Lite hibátlan, hanem hogy csúcskategóriás HW-rel jelenleg best buy.
    A best value pedig szerintem a Realme X2, mert a 730G épp elég erős, minden másban ugyanezt tudja (mínusz OIS, plusz 3,5mm jack), viszont 100e alatt elérhető. Egyébként itt is egy 20-25e-rel drágábban versenyez vele a kifutó Samsung A80 jelenleg, amit a kamera megoldása miatt nem mernék bevállalni.
    A Xiaomi itt, Snapi 730 környékén sem ad 8 GB RAM-ot, igazából Mi 10, Mi Note 10 Pro, Black Shark 2 alatt sehol, azok viszont vagy SOC-ban vagy kedvező árban nem domborítanak. (Csak kifutó akad jó áron, pl. Mix 2/3, Mi 8 Pro).

    Rég volt már hogy a Samsung ár/értékben ott legyen a szeren. Ha a Galaxy A81 és A91 jó áron fog érkezni, akkor ez idén így is maradhat.

    Számomra egyébként nem konkrét típusra vagy itthoni elérhetőségre/árazásra kihegyezve a LeEco (RIP) után a Realme lett az új márka-kedvenc.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák