Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • totron

    addikt

    válasz Wolfskin #140216 üzenetére

    Pár fogalmat lehet, hogy át kell írni, át kell értelmezni. 6+" telefon beszerzése után automatikusan vajaskenyér üzemmódban intéztem hanghívást, pedig nem láttam előtte mástól ezt, utólag csak. Ha vannak a közvetlen közelben, akkor teszem fülhöz. Valahogy nem áll kézre (fejre) a fejhez emelés. Mire a kisebbítési trend után visszajött a száj elé a mikrofon, mégsem szívesen él vele az ember.

    Beázott az on/off gomb, most nem tudom elindítani a telefont. Röhögjek, sírjak? Míg le nem merült töltésre dugás vagy arról levevés, illetve hívás felélesztette, most is működőképes a készülék, csak éppen nem tudom bootra bírni. Tegnap főmenü-gombbal álmodtam, ami ezen nincs. Jobban is kézre állt, jól is jönne most. Unibody házas, de a levehető hátlapos-cserélhető akksis Samsung fajlagosan jobban állta a mosdatásokat. Ezt még kiszárítani sem tudom, hiába a szabvány (MIL-STD-810G).

    A hívásfogadás/lerakás fizikalitása nekem is hiányzik, de újabb androidokban már a felfele húzás, mint felvevés jobban egybe cseng a természetes ujjmozdulattal, szemben az oldalra való csuszogtatással. Virtuális gombként, érintéssel való fogadást is el tudok képzelni, ha nem jönne be a csuszi. Biztos van ilyen mod is. A levelekhez nagyon nem kell 4G, arra akksipazarló.
    Az ergonómia már rég eltűnt. Nokia 6210, E51 elég keskeny. A többi, ezután a korszak után jövő ellentétes a maroki ergonómiával csak megszoktuk az évekkel, kötelező fejlődéssel + némi szubjektivitás.

    Az öregségi rögzültségek, múltba irányuló tudat persze létezőek, mégis azt látom, hogy legalább ennyire alázat kérdése is a boldogulás. Vannak mammerek-taták, akiknek céljuk van, felismerik és belátják, hogy ahhoz a célhoz út vezet és ahelyett, hogy cselgáncsoznának a világgal, saját egójukat önmaguk ellen fordítva, szépen, csendben elsajátítják az egyébként is végletekig lekerekített-leegyszerűsített szükségeseket, majd használják, élvezik az előnyöket. Nincs feleslegesen generált súrlódás, ellenállás. Boldogabbak is. Nem csak erről van szó, de erről is.

Új hozzászólás Aktív témák