Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • petrot

    tag

    Sziasztok!

    Pár napja nézegetem a kínai mobilokat a 150-200 dolláros kategóriában. Több modell is tetszik, bár többségük sajnos a jelenlegi öreg 3.7''-es HTC Desire-emhez túl nagy (Jiayu G3S, AMOI N828, THL W100, LENOVO A820 mind 4.5''), így most a kisebb 4''-es Jiayu 2GS-el szemezek.

    Az igényeimről röviden: szinte semmit sem játszok a telefonon, viszont szeretem, ha minél letisztultabb és gyorsabb a masina (jelenleg 2.3-as MildWild fut a Desire-n). Mostanában kezdtem fejleszteni is telefonra, így az USB-s PC összekötés problémamentes kéne, hogy legyen. A Desire-t még fél éves korában rootoltam, rengeteg romot kipróbáltam, szóval ez a része sem idegen.

    A rengeteg topicot átolvasva viszont felmerült bennem néhány kérdés:

    1. GPS
    Mennyire jellemző a GPS modulok hibája? Gyakran használom az Endomondo-t, így ez fontos lenne. A 2GS-el kapcsolatban olvastam, hogy probléma szokott lenni, de tán van rá mód, hogy javítsam. A többi felsorolt készüléknél jellemző-e ez a hiba.

    2. ROM
    Mennyire jellemző, hogy alap android van a telefonokon? Azt láttam ,hogy az etotalk-on van saját rom, így a telefont rootolják is, de kérdés, hogy ezek megbízhatók-e. Ahogy láttam, nem nagyon léteznek még custom rom-ok pl. 3GS-hez, így fontos lenne, hogy a kiválasztott telefon alapból egy letisztult (lehetőleg alap android) rendszerrel érkezzen. A fotókon látható gagyi ikonok nagyon nem tetszenek, bár úgyis felraknék egy másik launchert. De még jobb lenne, ha alapból a gyári rendszer lenne.

    3. Kémkedés (?)
    Egy-két topicban olvastam, hogy valaki gmail fiók feltöréssel is találkozott, miután aktiválta a THL telefonját. Mennyire valósak ezek a veszélyek? A webshopok letakarítják a kínai programokat és mindig rootolnak is?

    4. Magyarítás
    Etotalk-on és talán még másik oldalon is olvastam, hogy van magyar nyelv. Ugyanakkor a topicocban azt találtam, hogy ez kb. 80-90%-os fordítást jelent. A fenti készülékekhez van 100%-os magyar rom?
    Az angol sem gáz, de ha valamelyikhez létezik magyar is, az sokat nyom a latba.

    5. Tartozékok
    Szintén etotalk-on láttam, hogy külön lehet venni fülest a telefonhoz. Ez mennyire jó minőségű? Érdemes rá költeni? A gyári csomagban nincs füles?

    6. Boltok
    Tudom, hogy van egy bolt lista, minden végig is nézegettem, de a fórumokban gyakran írjátok, hogy pl. más színű tok érkezett, mint amit kértetek, stb.. Melyik az a webshop, ahol jó eséllyel tényleg azt küldik, amit kértél?

    Egyelőre ennyi, előre is köszi a válaszokat :)

Új hozzászólás Aktív témák