Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tharkoul

    tag

    Üdv!

    Lassan érik már egy új telefon, de nem igazán tudok dönteni. Nem szeretnék 55-nél többet áldozni rá, valamiért ez egy ilyen lélektani határ. Vodás vagyok, így vagy csak az, vagy független jöhet szóba.
    Ebben a szegmensben nem igazán találtam jó telefont. Ami ennyiért volt, az nem nyújtott annyit, hogy igazán megérte volna - legalábbis szerintem, legalábbis a Desire 500-ra nagyon húztam a számat. Édesanyámnak a napokban vettünk egy Alcatel 992D-t, ami 33-ért egy szuper kis telefon, leszámítva a kamerát és hogy túl erős a kontraszt, simán elgyepálja a G300-asomat.

    De gondolnom kell a jövőre is. Szeretnék egy kicsit nagyobb telefont, amin kényelmesebben lehet böngészni, egy olyat, ami időtálló lesz. Alapvetően mondhatjuk úgy, hogy nekem a két mag is elegendő lenne, de inkább megint minimum egy olyat szeretnék, ami kihúzza 2, esetleg három évig is.
    Így aztán hajlottam a kínai telefonok felé.
    Eredetileg egy Logout cikk nyomán eljutottam a Zopo zp780-ig, ami nagyon tetszett, de még annál is szimpatikusabb volt a Jiayu G4C.
    3000mAh akksi, 4x1.3GHz, Mali 400, 1GB RAM, Antutu alatt ~16,5k pont 4.7"-en 1280x720-as felbontással, szóval szuper a képe is (jelenlegihez mérten). Kameráról nem volt különösebb teszt, csak a videót láttam meg pár fotót, de videózni úgyse sűrűn fogok, fotókat meg gyorsan kezeli és rossz képe nem lehet (pontosabban szólva: rosszabb, mint a G300-nak, amivel így, bár rootból tuningolva, de meg vagyok elégedve).

    Szóval hardverileg oké így elsőre, tetszik, 53e forint egész baráti ár érte. De a kérdés nyilvánvalóan az, hogy nektek mi a véleményetek róla. Tudtok-e jobbat nála, pl. Zopo 780 jobban megérné-e esetleg.
    Ahogy néztem, a Zopo zp780 egy picivel nagyobb, az már 5", kisebb a felbontása (így hardver is minimálisan erősebb alatta). Ami tragikus az az, hogy csupán 1800mAh-s akksi van hozzá, de cserébe szinte ingyen adnak hozzá plusz egyet, amivel kb ugyanott vagyok, talán még egy picit tovább is bírja, mint a másik, ha cserélem, így esetleg ez sem okozna akkora problémát, hacsak nem felejtem otthon. De talán egy napig úgyis bírja, úgysem lógok 0-24-ben 3G-n. De cserébe olcsóbb, 53e helyett csupán 48.000 forint.

    Nekem ez a kettő volt szimpatikus, mert 1,5 órán belül van a bolt, illetve van rájuk egy év garancia is. Ami miatt nehéz dönteni az az, hogy akksi legyen nagyobb, vagy a kijelző. A 4"-hoz képest a 4.7 is hatalmas előrelépés lesz, de azért 5"-al talán tovább elégedett leszek. Csak hát az 1800 mAh az nem sok, jelenlegi is 1, nagyon maximum 1,5 napig bírja, így bár nem játszom, de lehet, hogy este már rohannék vele a töltőhöz - ha nincs nálam a pót (USB-n nem tudom tölteni, mert nem vagyok gépközelben). Szerintetek érdemes arra alapozni, hogy két akksi lesz nálam, de egy picivel nagyobb a kijelző, vagy válasszam azt, ami tuti bírja 3000 miatt és szebb a képe is? Ha szerintetek van ezeknél jobb is max 55.000-ig, nagyon szívesen meghallgatlak titeket, azonban nem szeretnék külföldről úgy rendelni, hogy hetekig tart, míg végre megérkezik, így aztán a garanciáztatás is körülményes.
    Előre is köszönöm!

    (másik topicból lettem átirányítva ide, szóval remélem nem fogok már több helyen floodolni)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák