Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ctibor

    senior tag

    Nem biztos, hogy jó helyre posztolok, de kínai ROM-mal összefüggő a probléma, s ez ügyben itt a legtöbb tapasztalat.

    Szóval: az új telefonom egy Huawei P7 lett, annak is a kínai piacra szánt dual-sim változata (P7-L00). A vártnál könnyebben be tudtam lakni: többnyelvű a ROM rajta, benne a magyar is; és noha nem volt rajta Play Áruház, rá tudtam tenni az összes fontos Google progit -- root, CWM flash vagy más mókolás nélkül. Egyszerűen Csomagtelepítőből telepítve őket (Play, Gmail, Kereső, Youtube, stb.). Így most 99%-ban tökéletesen működik a telefon (egyébként nagyon-nagyon jó teló), de egy apróság még zavar:

    A stock Email alkalmazás Inbox nézetében a Feladó sort olyan betűtípussal mutatja, ami a magyar ékezetes betűk helyébe kínai írásjeleket rak be. A levél tárgya és a törzsszövege már rendben van. Íme:

    Amit eddig próbáltam:
    1. kerestem egy 4.4-es alap Android Email.apk-t és telepíteni próbáltam. Nem engedte.
    2. kerestem egy 4.4-es Email.apk-t a Huawei egy másik, európai piacra szánt típusának a ROM-jából (P6 - most jelent meg hozzá a KitKat és egy fórumtárs elküldte a fájlt) és telepítettem. Felment, de a jelenség ugyanaz maradt.
    3. Próbáltam olyan témát keresni az Emotion UI-hoz, ami font csomagot is tartalmaz. Egy korábbi, NEM a P7-hez készült témát találtam is, felment a telefonra, de a font csomagja nem jelent meg a téma app 'Testreszabás' beállításai között, az továbbra is csak a 'Default' font készletet mutatta. Egyébként meg mindenféle zavarokat is okozott a téma, így gyorsan leszedtem.

    Eddig itt tartok. Tudom, hagynom kellene a fenébe, van egy csomó nem gyári e-mail app, használjam abból valamelyiket... De makacs vagyok, szeretném, ha minden rendeltetés-szerűen működne a telón.

    Szerintetek tehetek még valamit, s ha igen, mit? :U

    Galaxy Tab S6 LTE, Galaxy Z Flip3 5G, Galaxy Watch4 Classic e-SIM

Új hozzászólás Aktív témák