Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Wolfskin

    őstag

    válasz #79335424 #95420 üzenetére

    nálam, ha a vezérlő gombok fizikaiak, azzal megelégszem. igazából egy 5 állású gomb az 5800 közepéről, na az lenne az igazi. listákban lépkedni sokkal praktikusabb 1 cm2 területen mozogni hüvelyk újjal, mint a tízszeresén. a legjobb ebből a szempontból a htc kaiser volt, a vezérlő gombok mellett görgető is volt oldalt, pluszt érintőkijelző, tehát ugyanazt a célt sokféle úton el lehetett érni. igazi luxus! csak a szoftverét nem tudtam megszeretni... :(
    a tárcsázáshoz az N8-ban megismert -nem tudom mi a neve, talán T9 tárcsázó? - tökéletes, annál jobbat nem tudnék kitalálni, androidra a Rocket dialer tudja. 5800-on pedig a C6 firmware. gépelésre a képernyő billentyűzet és a fizikai 0-9 gombok közt rövid szöveg esetén nekem nincs jelentős különbség. a legjobb billentyűzete mégis a C6 telefonnak volt (qwerty), az egyedüli, amiben volt ctrl gomb és működtek a ctrl+c, ctrl+a, ctrl+v, ctrl+x stb funkciók!!!!! sőt a ctrl lenyomva tartva a kurzorral balra lépkedve szelektíven lehetett szöveget kijelölni!!!! :C csak azt nagyon elszúrták, hogy lespórolták a power gombot és összekombinálták a piros gombbal, így minden második hívás után újra kellet indítanom. :W ez volt az egyetlen, de végzetes hibája.
    és végül, ha már érintőkijelző, nekem a rezisztív sokkal jobban bejön, mint a kapacitív, van egy kis nyomáspontja, ezzel emlékeztet a fizikai gombokra és nem kell olyan óvatosan bánni vele, nehogy hozzáérj valahol és csináljon valami butaságot. mégiscsak egy szerszámról beszélünk.
    ezek mellett a 75dB hangszóró, a hosszú aku idő is az 5800 mellett szólnak (az e66 65dB hangereje már sok esetben volt kevés). de ha mégis veszek egy klasszikust, akkor az az n82 lesz (sokáig az e52-vel szemeztem, kár hogy nem tettek bele AF kamerát. sajnos a userek nem értették mi az a fókuszálás és nem tudták használni, így a nokia élve a tömegigénnyel az olcsóbb és butább mf mellett tört lándzsát).
    kicsit elkanyarodtunk a dual simes zgpax s9-től, de jó volt egy kicsit nosztalgiázni... :U

    [ Szerkesztve ]

    ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

Új hozzászólás Aktív témák