Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • crok

    Topikgazda

    Igazából nem erre lett ez kitalálva, nem erre való alapvetően.

    És innentől saját vélemény következik:

    Az alkalmazásokra (ha van root) van kvázi kész megoldás TWRP-vel:
    a Migrate, ami mostmár egészen stabilan használható egyébként de kell hozzá root.

    A TWRP-t használó backup appok a backup-ot úgy csinálják mint ahogy pl. egy éjszakai OTA update is működik csak az open recovery script-el írt script itt nem install-ál egy ROM-ot hanem csinál egy TWRP mentést. Inkább a visszaállítás ami még kérdéses, mert ugye ha van titkosítás aminek már nem a default_pass a jelszava akkor azt is meg kell oldani hogy a custom recovery decrypt-elni tudja a /data-t ha már menteni akarja. Utána ott van, hogy mit állítasz majd az új készüléken vissza, az EFS (vagy hasonló funkciójú) partícókat nyilván nem szabad, /persist-et se volna ajánlatos. Erre jön amit írsz pluszba, Somatom, hogy vannak még akadozások a 3.4 TWRP és az Android 10-el (11-ről ne is beszéljünk), ez abból is ered, hogy nem mindegy, hogy egy készülék Android 10-el jött ki alapból vagy csak kreáltak rá Android 10-et, a TWRP ugyanis hivatalosan úgy szokott kiadva lenni hogy azt támogatja ami a gyárilag elérhető rendszer is. Mióta védjük az adatokat és bonyolódik az Android is egyre nehezebb a backup is - mondjuk értelme épp van, csak akkor is szívás az R1 felhasználóknak (igen, tudom, meg lehetne oldani, le lett írva ezerszer, itt felettem is, de a TWRP még annyira se fizetős mint az Android úgyhogy bármit csinálnak a srácok az nettó ajándék, meg régen minden jobb volt). Persze lehet menteni egyébként dd-vel is TWRP-ben, van ugyanis mindig a busybox-ában dd is, lehet teljes partíciót bitről bitre is menteni és ugyanezt visszaállítani csak akkor a dinamikusság vész el majd. Nem hiszi el senki sose hogy mennyire összetett ez, hogy mennyi mindenre kell figyelni. Ez nem iOS, ahol a vas mindig ugyanaz. Lehet unofficial-t is használni és akkor megoldanak neked az ügyes programozók egy csomó mindent, a TWRP-t sokan eleve csak keretrendszernek tekintik - mert egyébként az is, pár extra funkcióval.

    A kőkorszakban pedig nem olyan tipusú és stílusú OS megoldások és támadások voltak mint amik ma vannak, titkosítás, eleve teljesen más a két rendszer, összehasonlítani egy PalmOS-t egy mostani Android 10-el.. kb. mint egy zacskó 12 éves tikkadt mazsolát a most szüretelt dinnyével, végülis mind a kettő gyümölcs, a mazsola is finom volt 12 éve.. így a mentési megoldások is teljesen máshogy működnek. Még Android főverziók közt is.

    TWRP + menteni azon partíciókat amik nem hardveregyedi infot tartalmaznak. Ha titkosítva van a /data akkor fel kell oldani, arra nem hiszem hogy lesz megoldás, ezek az appok szerintem mára kihaltak, az elvük egyébként ez volt és a generált ZIP-et "installálná" amiben benne vannak a parancsok hogy mit backup-oljon. Ezt a TWRP pl. régen "védi" már, twrp parancsot nem elhet kiadni zip-en belülről csak trükkökkel (nem olyan nehéz) de direkt nincs az Edify-ban implementálva (ami a TWRP "nyelve"). Automatizáltat nem tudok mondani a fentebbi okok miatt.. én úgy csinálom, hogy mielőtt töltőre teszem a telefont este szépen megy a TWRP + mentés + restart és töltő.. meg alvás. Ez két-három naponta van kb. Persze 2:30-kor lefut szépen egy Titanium és utána 3:00-kor egy Swift mentés felhőbe, biztos ami sicher, de azok ugye rendszerbeállításokat nem mentenek.. legalábbis nekem.. lehet mindkettővel azokat is menteni csak a visszaállítás pl. másik rendszeren 100% nem fog menni, így meg minek.. azt a pár dolgot beállítom magamnak ha költözöm ROM-ok közt úgyis, mert "úgy tiszta" ( :

Új hozzászólás Aktív témák