Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ollie

    MODERÁTOR

    Játékajánló

    Cursed Treasure 2

    Tower Defense, ingyenes, reklámok vannak benne, de NINCS IAP! A reklámok a pályák után vannak, ill. még lehet több XP-t szerezni reklám nézésével.

    A grafika nagyon szép, és bár első látásra Kingdom Rush klónnak tűnhet, de nagyon nem az, sőt, emlékeim szerint ez egy jóval korábbi játék (az eredeti flash-es verziója).

    Létezik Steamen is, pár euró (most vettem meg, mert annyira jó, hogy megérdemlik a készítők), és persze az eredeti flashes verzió (érdemes mindent végigjátszani):
    Cursed Treasure 1
    Cursed Treasure Level Pack
    Cursed Treasure 2

    Androidon csak a 2. rész létezik, de egy az egyben ugyanaz, mint a flash-es verzió.

    Amit érdemes tudni a játékról, hogy nehéz. Az első néhány pálya persze könnyű, de aztán jönnek a nehézségek. Itt a pálya után kapható csillagok száma csak XP különbséget jelent (ill. a nehéz fokozathoz is kell). Az XP a szintlépéshez kell, mellyel lehet fejleszteni a tornyok alapképességeit (Skills). Minden skillnek 5 szintje van. Nincsenek benne hősök, mint Kingdom Rushban (hurrá!), ami hozzáteszem, nagyon jó, mert pont azokkal szokták megfejni a játékosokat.

    Minden pályát meg lehet csinálni 3 csillagosra, persze később egyre nehezebb. Ha megvan egy pályán a 3 csillag, elérhetővé válik a nehezebb fokozat, ami csak annyiban különbözik, hogy éjjel van, és nem lehet bárhol építeni tornyot az játék elején, csak a meglévő tornyok és épületek közelében. Így persze általában új taktikát kell kitalálni. A nehezebb pályának csak több XP szerzés a célja (na meg a kihívás).

    Az ellenfelek itt nem csak végigmennek a pályán, hanem el akarják lopni a drágaköveinket (pontosabban visszalopni, ha minden igaz, mert mi vagyunk a gonoszak). Ennek megfelelően a pálya végén (jó esetben) van a bázisunk, ott megfogják a köveket, és elindulnak visszafelé ugyanazon az útvonalon.

    Kapható csillagok száma ennek megfelelően:
    1: szimplán, ha a végén marad legalább 1 drágakövünk
    2: ha minden drágakövünk a pályán marad (bárhol)
    3: ha egyik kövünkhöz sem ért ellenfél, vagyis minden a bázison marad (később lehet olyan skillt fejleszteni, ami visszaviszi a köveket a bázisra, de sajnos ha egyszer hozzáértek egy kavicshoz, már buktuk a 3 csillagot)

    Tanácsok:
    - Érdemes szintet lépni (és így a tornyokat fejleszteni), ha nem megy valami 3 csillagosra, és később visszajönni.
    - Minél hamarabb fejlesszük ki az Infamy skillt (maximumra), ami több XP-t ad a pályák végén (egyenlő a gyorsabb szintlépéssel). Ez a Demons tornyok skilljei között a 2.
    - Ne adjuk fel, minden pálya kimaxolható. Az utolsó néhányhoz (a 2. térképen) viszont már nagy türelem és kitartás kell, valszeg sokszor meg kell próbálni, mert mire oda eljutunk, már régen maxon lesznek a skilljeink, vagyis nem tudunk tovább erősödni.

    Bátran állíthatom, hogy az egyik legjobb TD játék jelenleg a Play store-ban! Csak azt sajnálom, hogy nincs benne reklám eltávolítás lehetőség, mert azzal támogatnám a fejlesztőket.

    Pár screenshot: [link]

    Értékelés: 5/5

    [ Szerkesztve ]

    ***

Új hozzászólás Aktív témák