Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rigormortiis

    addikt

    Az ünnepek alatt egész sokat tudtam játszani, és alaposan be is vásároltam az akcióknak hála (hogy rohadnának meg), íme egy kis ajánló:

    Rush Rally 2: Ez kakukktojás, mert már hónapok óta nyüstölöm, de most jutottam el odáig, hogy írjak is róla. Röviden: Ez az a rallis játék, ami a legközelebb van a régi "kolinos" élményhez. A "népszerűbb" rallis játékokat is kipróbálva arra jutottam, amire azok az írások is, amelyek alapján megtaláltam ezt a gyöngyszemet: nincs ennél jobb rallis játék androidon. Pár száz forint volt csak, teljese áron, ezt kifizetve pedig nem találkozunk bármilyen lehúzós mechanizmussal, csak a játékkal. A stáblistát elnézve pedig egy-két ember csinálta csak az egészet. Bravó!

    The Room 2-3: Szerintem én vagyok a fórumon itt az egyetlen, akinek ez újdonság volt, de eddig valahogy nem érdekeltek ezek a címek. Most viszont nagyon behúztak. Briliánsan megtervezett fejtörők és hangulatos megjelenítés jellemzi ezt a ritka minőségi, mobilos programot.

    Valkyrie Profile Lenneth: csodálatos és egyedi rpg a Squaresoft fénykorából, a lehető legjobban portolva. Ez egy ps1-es játék, bár nekem a psp verzió van meg (eredetiben). Akkoriban annyira magával ragadott, hogy még a Bradygames-es Official Strategy Guidet is megvettem hozzá (akkoriban még nem voltak olyan részletes és látványos végigjátszások, mint mostanában). Egy kifejezetten szomorú és keserédes játékról van szó, ami teljesen más, mint bármely másik addigi square-es rpg. Az egyik legszebb 2d-s játék, amivel akkoriban játszottam. A port teljesen jó lett, egyedül az ugrálás nehézkes néha, de magam sem tudom, hogyan lehetett volna ezt másképp megoldani. Én nagyon de nagyon ajánlom azoknak, akik kedvelik a jrpg-ket. Senkit ne riasszon el, hogy vannak játékon belüli vásárlások is. Ezek csak "csítek". Ugyan azok, mint a final fatasy ix- ben, csak itt már fizetőssé tette őket a szkver, teljesen jogosan (A játék normal-on is teljesen könnyű).

    Final Fantasy IX: Egy nagy elmaradást pótoltam most. Az összes Final Fantasy játék közül (a mindenféle kézikonzolos és más vadhajtásokat is beleszámítva) ez volt szinte az egyetlen, amivel még nem játszottam. Akkoriban valahogy nem kapott el ez a meseszerű, középkori világ, azóta meg...mindig volt más. De most itt volt 5 ezer forintért, elolvastam pár értékelést, és csak nem bírtam ki, hogy ne nyomjak rá a vásárlás gombra.

    Először is beszélek a portolás minőségéről. Gyakorlatilag a legjobb port, amit a Square valaha csinált mobilra. Pont. Egyetlen dologgal nem tudtak mit kezdeni: a 320*240-es felbontásban leledző hátterekkel. Akkoriban még nem úgy készítették ezeket a játékokat, hogy valaha is portolva lesznek, most pedig maradtak a fakó és alacsony felbontású háttérképek. Mivel a játék gyakorlatilag csak ezekből áll, nyilván nem akarták az alapjaitól újra tervezni őket. Pedig annyira megnéztem volna teljes pompájában őket, mert amúgy nagyon szépek és részletgazdagok. A 3d modellek gyönyörűek, sokszor még plusz részleteket is adtak a karakterekhez. A játék sebességét fel lehet gyorsítani, plusz lehetőség van a harcok előtti bemutató videókat automatikusan átugrani, kijavítva a játék egyik legnagyobb, korabeli hibáját: a szörnyen lassú harcokat. Lehetőség van még mindenféle csitet bekapcsolni: 99-es szint, 9999 sebzés, meg mindenféle jóság, de nekem ezeket nincs pofám használni. Egyedül az időgyorsítás, ami tényleg megkönnyíti az életünket.

    Maga a játék pedig üdítően ezredfordulós jrpg. Annyira jó érzés ismét egy klasszikus ps1-es jrpg-vel tolni (legutóbb a chrono triggert és ff 6-ot pörgettem ki mobilon)! Tipikusan szerethető és kedves karakterek, meseszerű helyszínek és zenék jellemzik. A port nem hagy kívánni valót maga után, egyedül a hátterek és a képernyő-formátum, ami fura, de ezzel nem lehetett mit tenni.

    Tudom, hogy még akciósan sem olcsó, de én mégis ajánlom mindenkinek, aki egy hosszú, meseszerű élményre vágyik a jrpg-k hőskorából, egy több, mint korrekt mobilos port formájában.

    Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 5, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled

Új hozzászólás Aktív témák