Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Aszpirin

    senior tag

    válasz instantwater #113995 üzenetére

    A tapasztalatom alapján, nyomtatónál két eset van:
    - tudja a nyomtató az AirPrint-et. Ha ez van, akkor WiFi-re kell csatlakoztatni, és az ugyanazon a WiFi hálózathoz kapcsolódó Mac látni fogja, minden különösebb driver nélkül. A kép alapján ez van a Te esetedben is - Airprint-en látja - de ez csak nyomtatóra illetve a kombó nyomtató részére vonatkozik.
    - nem tudja a nyomtató az AirPrint-et. Ekkor mindenképp driver kell. Ezt a legegyszerűbb a gyártó support honlapjáról letölteni, nagy gyártóknál általában kategóriát (pl nyomtatók/tintasugaras nyomtatók), majd konkrét típust kell választani, és ehhez aztán felkínálja a gyártó a letölthető szoftvereket. Ezeket akkor is érdemes telepíteni, ha AirPrint-es a nyomtató.

    Szkenner-nyomtató vagy különálló szkenner esetében tudtommal mindig szükség van driverre, ha szkennelni is akarsz. Ha ezt feltelepítetted, látni fogja a géped a szkennert vagy a szkenner-nyomtató kombó szkenner részét. A szkennerekhez az esetek többségében külső programot is lehet (vagy kell) telepíteni, ezt ugyanúgy szerzed be a gyártó honlapjáról, mint a drivert.

    Az persze külön kérdés, hogy van-e a Samsung nyomtató/szkenerednek Mac-hez drivere, ha nincs, akkor lehet, hogy így jártál, sajnos. Korábban szkenneltél már ezzel Mac-en?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák