Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • takcslajos1

    tag

    Sziasztok!
    Vettem kb. fél évvel ezelőtt egy Asus Vivobook Pro 14x OLED gépet. Alapvetően nagyon elégedett vagyok vele, viszont egy apró, azonban annál idegesítőbb problémám van vele. Videónál a kép-hang nincs szinkronban, youtube-nál ez nagyon észrevehető (kontrollgépnek itt van egy 9 éves, 6 éve használtan vásárolt Dell Latitude E6430, azon nincs ilyen gond ugyanazon videó esetében). A laptop kijelző nem lehet ludas, mert külső monitorra csatlakoztatva is ugyanez a hiba, a régi laptopnál pedig külső monitoron sincs ez a gond.
    Ha esetleg segítenek a hardverparaméterek a problémám elhárításában, akkor ezek a következők:
    Realtek hangkártya van benne (nem találtam ennél bővebb információt)
    Intel Iris XE + RTX 3050 GPU - hiába teszem fel az integrált gpu akár pár héttel ezelőtti legfrissebb verzióját, nem ezen múlik a dolog
    Intel Core i7-11370H
    Realtek driver 6.0.9231.1 (2021.08.31) verzió, nem találtam ennél frissebbet. Driver boostert és hasonlót nem nagyon akarok feltenni, egyszer kipróbáltam unboxing után, reinstall lett belőle, szerencsére mivel még eléggé "szűz" gép volt nem ment sok idő kukába vele (bár ha csak a hangkártya drivert engedem neki frissíteni és ez megoldja a problémát akkor nyitott vagyok ilyenre).
    Windows 11 22H2 van rajta. Megpróbáltam tesztként elindítani egy live linux distrot, de nemigazán akart így életre kelni valamiért, nem volt használható gyorsaságú (20-25 perc után se tudtam még egy firefoxot se működésre bírni).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák