Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz thyeby #10832 üzenetére

    Kedves jó thyeby,

    kétségtelenül az egyik indítéka az volt a közbeszólásomnak, hogy már jól ismerem a Te metabo "fóbiádat", aminek nyilván jó oka van, de néha úgy érzem az a helytelen végkövetkeztetés születik a dologból, hogy a metabónál minden más márka csak jobb lehet.

    Nekem egyébként nincs mérvadó összehasonlítási alapom, mert összesen két metabo gépem van, egy KGS255 gérvágó és ez a bizonyos TS250 asztali körfűrész. Eszem ágában sincs azt mondani, hogy ezek a kategória legjobbjai, alapos "hibalistát" tudnék felsorolni, de ár/érték arányban úgy gondolom nem voltak rosszul megválasztott gépek. Persze egy fontos kritériumról nincs tapasztalatom, ti. hogy mennyire strapabírók ezek a készülékek, mert én mint hobbista, nagyon keveset használom őket. De azt mondom, aki intenzíven akarja használni a gépeket, az csakis professzionális megoldást keressen, asok munkával illik kitermelni annak az árát.

    "miért tették ezt a tolóasztalt olyan távol a fűrészlaptól?"

    Ez a kérdés engem továbbra is foglalkoztat, majd megnézem profi cuccokon hogyan is van ez megoldva? Magyarul nem győztél meg igazán, folyamatosan azt érzem, hogy ha én egy munkadarabot a fűrészlaptól 30-40cm-re fogok meg, akkor sokkal kevésbé tudom stabilan tartani. Ez a hossz már elegendő "erőkar" ahhoz, hogy a fűrészlap harapása elmozdítsa a munkadarabot. Főleg úgy, hogy ezeken a gépeken alkalmazott alu szögvezetők eleve hajlamosak a hajladozásra. Persze ez most részemről csak megérzés, mert soha nem dolgoztam ilyen, a Makitához hasonló gépen, csak olyanon, ahol a tolóasztal közvetlenül a fűrészlap mellett futott. A hosszú munkadarab persze részben magyarázat, de ha már méteren felüli darabokról van szó, akkor úgyis kell valami asztal hosszabbítás vagy egyszerűen egy gérvágó. Én persze eleve apróbb dolgokat készítek és zavar, hogy ezt a tolóasztalt a 10-40cm-es tartományom belül szerintem nem lehet használni.

Új hozzászólás Aktív témák