Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz ferkoboy #10873 üzenetére

    "jobbnak látjátok esetleg ezt mind a zöld Bosch-t?"

    Hát, jó kérdés... A zöld Bosch egy kompakt kis gép. Én nem vagyok eleve olyan rossz véleménnyel róla, mint talán thyeby, igaz én működés közben sosem láttam. Ami engem legelőször rettenetesen elriasztott az egy Baumaxban látott darab, aminek a közepén volt egy ronda "horpadás". Fogalmam sincs, miért volt ilyen egyenetlen az asztala, eleve ilyen, vagy valaki ráállt? Láttam később másutt is, az nem volt ilyen. Egyébként szépen mozgott a tolóasztal, persze fehér műanyag görgőkön, ami nem éppen bizalomgerjesztő, ugyanakkor a műanyagok is bírhatják a strapát barkács szinten. Szóval nekem egy kompakt kis gép benyomását keltette, az a fajta sokoldalúság, amit én kicsit marketingszagúnak gondolok. Adnak hozzá egy 2-300 oldalas használatit, gondold el, mennyivel drágította csak az a gépet! :) Az Einhellhez adnának max. 10oldalast :) és talán azt is kínai magyarul.

    A formatizálónak mondott Einhell már súlyra is dupla akkora darab. Jóval nagyobb motorral és nem elhanyagolhatóan nagyobb fűrészlappal, ami neked egyébként tök felesleges lehet. Tehát többet fogyaszt, a fűrészlap hozzá dupla annyiba kerül majd.

    Nem esett szó a motorral kapcsolatban két dologról:
    1. a motornál fogaskerék vagy szíjáttétel található? Az utóbbi a csöndesebb, jobb
    2. a Bosch szinte biztos, hogy kefés motor (kis méret, nagy fordulatszám, nagy zaj és kis hatékonyság) az Einhellnél nem kizárt, hogy aszinkron motor, ami csöndesebb, hatékonyabb, ilyen van a komolyabb asztali gépekben. De én nem értek az elektronikához.

    Hogy milyen motor van ebben az Einhellben korábban már volt szó róla, éppen csak a lényegre nem emlékszem :(

    Ezt az einhellt leginkább csak akkor merném megvenni, ha új lenne és alaposan meg tudok bizonyosodni arról, hogy nem valami reklamációból visszamaradt darab. Persze ez a Boschra is igaz, de ott a fénykép alapján úgy látszik, hogy nem egy nagyon lestrapált darabról van szó.

    Ferkó,

    szerintem fel kellene kerekedned és szemügyre venni a kínálatot személyesen is. Annyi a baj, hogy olyan helyet nem tudok ajánlani Neked, ahol egymás mellett megnézhetnéd ezeket a gépeket. Sőt, egy kék Bosch, egy Metabo vagy a drágább Makita ritka mint a fehér holló.
    Zöld Bosch szokott lenni a két Bauhausban, ott találsz még 30-40ezres barkács gépeket is (noname, Herkules) és építőipari Metabot is. Baumax, Praktiker, Obi elsősorban az 1500W-os alapgépeket árulja különféle neveken.

    Tiéd a pálya, én nagyjából mindent elmondtam, amit hordozható asztali körfűrész ügyben tudok vagy hiszek :)

Új hozzászólás Aktív témák