Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mdk01

    addikt

    válasz kalman7 #1089 üzenetére

    Hali!

    Minden anyag kiszárad akár milyen vastag csak idő kell hozzá és száraz hely.
    Azt szokták mondani ahány centi vastag a fa annyi év kell neki hogy kiszáradjon az élőnedvestől, a 10-15%os nedvességtartalomig ami már felhasználható asztalosipari termékhez.Ez keményfára igaz csak mer ta fenyőnek szerintem feleannyi idő is elég és itt most nem a vörösfenyőre gondolok mert az eléggé tömör.
    Én lehet úgy csinálnám ha már nem akarod ketté vágni és ki akarod hajtani az anyagot, hogy
    ha összeragasztottad akkor az anyag 2/3-áig(kb.13mm) mondjuk 2 helyen nútold ki a szálirányra merőleges a lapodat. A tetejétől 30mm-re és az aljától is 30mm-re csinálj egy 50mm széles nútot majd ebbe a nútba ragassz bele egy ugyanilyen széles és vastag lécet.
    Azért kell ragasztani, mert ugye 12,5mm mélyen nútoltad és akkor csak 7,5mm marad az anyag vastgaságból amiben nem fog semilyen csavar. Ha ez megvan és körbe pucoltad a 30x30-as lapot akkor falcold körbe vagy ahogy te mondtad:"A kész ajtó belső lapját körbemarom, hogy az a rész a korpusz közé csukódjon, a külső lap pedig rácsukódjon a korpuszra."

    Ezt kicsit mélyebbre kell marni mint amilyen mélyre(0,5-1mm) a léceket nútoltad mert akkor oldalról látszana a bütüje(hírnije) keresztbe nútolt léceidnek.20mm vastag az ajtód és nem fog vetemedni, szerintem ez a legjobb megoldás.
    Adj egy emailcímet átküldöm a rajzot, mert most nincs kedvem feltöltögetni sehova.
    Francért nincs a PH-nak erre egy szervere.
    Üdv.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák