Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Madmax81 #1171 üzenetére

    Köszönöm a választ!
    Ugyanilyen módszerrel dolgozok, de 300-as gyalum lévén csak 30 cm-es darabokból építkezek. De még a 30 cm-es darabot is igen nagy figyelemmel kell az élén jó derékszögre gyalulni, mert ha picikét is billen a kezemben, ott már zavaró rés lesz ragasztáskor. 40 cm-nél ez még nehezebb. Az nekem nem működik, hogy még léc korában derékszögre gyalulom, mert mire összeragasztom, rendre elmegy a szélén a 90 fok. Valamit nem jól csinálok?
    A szalagcsiszolóba ilyenkor hányas papírt dugsz?
    Másik kérdésem: Elég az egyik élét derékszögre egyengetni a lécnek, s aztán a vastagolóba dugni, vagy mindkét élét okos egyengetni inkább?
    S ha már a gyalulásnál tartunk: Amikor vastagolok, az orsó néha max. egy tizedet elállítódik. Ez géphiba, vagy általában előfordul? Engem nagyon zavar, mert ha nem veszem észre, összeadódva már komolyabb a méretkülönbség.
    A késekről is kérdeznék: A gépemhez vagy négyféle kést árulnak. Létezik külön kés puha, ill keményfára? Mindenféléket hallok pl. a vídiakésről. Mondanak róla hideget, meleget. Egyet tudok biztosra: Kurvadrága. Egy párat 60ezerért adnának, így eszembe se jutott, hogy megvegyem, aztán majd meglátom, hogy beválik-e, vagy nem. Neked nincs tapasztalatod a vídiakésről?
    Végül még egy kérdés: Jó esetben mennyit tudsz gyalulni egy késélezéssel - mondjuk köbméterben számolítva? (Persze, tudom, hogy a fától is függ, ezért kérdeztem úgy, hogy jó esetben.)

    A gyalulástarifáról: Beláttattad velem, hogy ne menjek száz forint alá. Hogy egyszerű legyen számolnom, folyóméterben rögzítem, így egy idő után fejből is gyors, pontos árajánlatot tudok majd adni.

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák