Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szaszlaci

    addikt

    Köszönöm a tanácsokat. Azért azt tisztázzuk, hogy ez egy olcsó doboz lesz, egy próba, hogy el tudom-e adni. Nagyjából 50 ezer forint lesz az ára (aminek természetesen a többszörösét éri), így nem fér bele 20-30 ezres felületkezelés. Oké, én kérdeztem, mennyibe kerülne egy ilyen. Tehát valami egyéb megoldás kellene, ami azért kulturált megjelenést ad.

    Furnérhoz nincs most hangulatom, és még azt is lakkozni kell, a tapéta pedig otthonra jó meg szép, de el nem adható. Tehát marad a festék.
    Jól gondolom, hogy nem nagy ötlet, ha parkettalakkal próbálkoznék, ecsettel vagy hengerrel? Nem elvárás a tükrös felület, lehet "eszétikusan" göröngyös is, vízhatású, vagy tudom is én micsoda. Csak kivitelezhető legyen fújó nélkül.
    (Később, ha van benne lehetőség, akkor lehet csinálni 10x-es árú dobozt, akkor lehet fújatni vagy megtanulni, de ez még a távoli jövő.)

    Soká: a doboz anyaga nem túl lényeges paraméter igazából, bizonyos határokon belül.
    100 ezer forintér már elképesztően jó hangszórókat lehet venni, és csak több évi saját konstrukciós építés után érdemes ennyit elkölteni rá, különben a eredmény csalódás lesz.
    Nem ismerem a ProAc dobozait, és azt sem, hogy melyiket szeretnéd megépíteni, de szerintem hangszóró + váltó szinten az említett összeg töredékéből kihozható egy még jobb rendszer. De csak akkor, ha az embernek van gyakorlata, első doboznak ilyet nem építünk. Ha utánépítesz, az más kérdés, de akkor mindent másolni kell, csak az előnytelen áron beszerezhető alkatrészeket használhatod és nem is lesz sem a szobához, sem a Te ízlésedhez igazítva a kész hangsugárzó.

    Speciali: "régi tervem, hogy 28-as MDF -ből készítek neki egy 3-szor ekkora dobozt"
    Ez igen rossz ötlet, dobozt nem hasra ütésre méretezünk, hanem a hangszórónak, szobának, igényeknek megfelelően. Sajnos tény, hogy a Technics dobozai nagyon el vannak hangolva, általában 55 Hz körül kiemelnek irtózatosan, egy jó terv sokat segítene a helyzeten.

    [ Szerkesztve ]

    ■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

Új hozzászólás Aktív témák