Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • L.Szilárd

    csendes tag

    válasz thyeby #1338 üzenetére

    Üdv!

    Thyeby, talán te fogalmaztad meg a legjobban eddig. Én is erre gondoltam, csak nem sikerült így megfogalmazni. Amúgy én bevetem a modern tecnika vívmányait, már ami belőlük rendelkezésre áll. De amellet még mindig kitartok, hogy Magyarországon csak azért van ekkora kelletje a sorozat gyártott dolgoknak mert olcsók. Ha lenne elég pénzük az embereknek, akkor sokan a tömörfát választanák nútor alapanyagul. Tapasztalat! Csak hát álltalában tömörfából kétszer-háromszor annyiba kerül, mint bútor lapból. És ekkor még nem is igazán keményfából készül a bútor. Mert mondjuk egy dióból készített bútor négyszer-ötször is több lehet. Mivel már csak az anyag jóval több, nem beszélve a munkáról, és időről.
    Thyeby, egy dologban viszont vitatkoznék veled, a CNC gépekkel kapcsolatban. Miszerint nem tudnak faragni. Annyiban igazad van, hogy nem vézővel meg kalapácsal "faragnak", de egy komoly, úgynevezett öt tengelyes CNC gép már megtudja azokat a mintákat csinálni mint egy fafargó. Még talán úgy is mintha faragva lenne. :) Láttam már olyan gépet, hogy fénykép alapján kimarja az arcot, vagy ami a képen van. Az mondjuk igaz, hogy az nem olyan mintha kézzel faragnád. De neki is eltart pár órát a minta bonyolultságától.

    Üdv Szilárd!

    Ui.:Mi lett a dióval?

    Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

Új hozzászólás Aktív témák