Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz szaszlaci #14296 üzenetére

    "Azért írom ezt, mert látod, nekem például ezek nem szimpatikusak, az ilyen "profizmus/dizájn/precizitás" nem késztet bizalomra és vásárlásra."

    Ez azért fontos mondat, mert rávilágít arra, hogy nem vagyunk egyformák, kinek a pap, kinek a papné. :) És elfogadom, hogy Te másként gondolod, ezért aztán nem is forszírozom tovább a dolgot.
    Kétségtelen, hogy nekem a két linkelt magyar cég közelebb áll a szívemhez, noha a pénztárcám szerint meg te állnál közel hozzám :) És persze hallottam jó hangokat az Etalonnál (már majd 20 évvel ezelőtt is) és a Bodornál tavalyelőtt. Az ár/érték arányról most ne beszéljünk.

    Ami meg a szöveget illeti, mióta elterjedt, hogy lennie kell a honlapon egy Philosophy című fejezetnek (most nem a Te honlapodról beszélek!!!), azóta ezek a legmulatságosabb és legfájdalmasabb olvasmányok. Mármint nekem. Remélem, nem bántok meg senkit, és csak általánosságban mondom, de amikor a műszaki értelmiség nekilát bölcsészkedni és egy műszaki terméket tündérmesékkel lát el, abból gyakran keveredik ki megmosolyogtató dolog. Ez utoljára a megboldogult Csontos István tollából volt elfogadható. Szerintem.

    És akkor a konkrétumokról: az adott kompakt fényképezőgéppel is lehet jó fotókat csinálni!!!
    Én kivinném a hangfalakat a ház mögé, vagy árnyékos helyre, vagy egy megfelelően fátyolfelhős időben. Valamiből (fehér bútorlap, tapéta) hátteret csinálni, lehetőleg úgy, hogy minél távolabb legyen a hátfal a hangfaltól (ne vessen rá árnyékot) oldalról deríteni fehér lapokkal, hogy szép szórt legyen a fény és mehet a fotó (lehetőleg állványról) Figyelni kell az alul vagy túlexponálásra. 4×-es zoomnál már nagyjából függőlegesek lesznek a függőlegesek.
    De mindezt majd a következő doboznál. :)
    És azt is megteheted, hogy bekéredzkedsz egy elegáns térbe és az ottani enteriörben fotózod le. Vagy még jobb, ha keresel valami extra természeti környezetet, egy kőbányát, egy szép zöld pampát, stb. Ez már csak fantázia kérdése. De mondom, ne direkt napsütésben, mert attól valszeg csak túristafotó hangulata lesz a dolognak.

Új hozzászólás Aktív témák