Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz DonThomasino #14659 üzenetére

    "éjszaka, sport; munka; stb."

    Nem nagyon látok bele ebbe a részébe. Mint mondtam, volt ilyen órám, évekig használtam. Az a példány kb két napon át ment még, ha nem mozdult. Munka közben pedig hordtam.

    "akkor ében fa vagy dió?"

    Tulajdonképpen ez az én ízlésvilágom, nem tudom, hogy Neked mi jönne be leginkább. A fafajtákra eltérő színvilág és erezet jellemző - olykor még azonos fafajon belül is jókora szórás van. Ominózus fafajok értékes fák, nem olcsóak egyáltalán. Azonban egy ilyen doboz anyagigénye kicsike, így akár az értékes fa is megfizethető. Diófához viszonylag könnyű hozzájutni, azonban egy szép darab ébenfa beszerzése lehet, hogy hosszabb helybenjárásra kényszerít. Ez a világ legértékesebb egzótái közé tartozik. Több alfaja van. Sűrű rostszövetű, igen kemény és tartós fa. A fekete ébenre ritka színe miatt, és a szemet vonzó kontraszt miatt gondoltam, amit az óra mutatna a dobozban.
    Dobozod értékét elsősorban a kimunkáltság, formaviág fogja képviselni, amin tovább emel egy ritka, értékes fafaj. Ha van néhány alapszerszámod, és egy kis affinitásod a famegmunkáláshoz, úgy igen kellemes időtöltés lesz elbabrálni egy szép doboz készítésével. Azonban ha nem túlságosan bízol a türelmedben és a precizitásodban, úgy talán szerencsésebb, ha egy fát tisztelő asztalosra bízod inkább a feladatot.
    A fa önmagában is - még holtában is - elevenen élő dolog, aminek lelke, múltja van. Ha ez rendszeres fizikai mozgással is párosul, még élőbbé-elevenebbé válik. És egy szép fadobozt önmagában is jó érzés tapintani, fogdosni, érinteni. Gondolom, az óráddal is így vagy, ezért valószínűleg fokozódik ez okán a fíling, amíg babrálsz a berakással, kivétellel majd. ;)

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák