Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz angelside77 #15909 üzenetére

    Abban, hogy sokkal flexibilisebb a tépőzárasnál. Igaz, könnyebben bele tud kapni a fába, de szerintem ez esetedben nem tesz semmit.
    Használata: A papírt a Flexed csavarja rögzíti, s nem tépőzár. Sokkal gyorsabb lesz a munka vele. Ominózus mennyiségű fát én max 2db (kb 120-160 Ft/db) papírral meg tudnám oldani - persze már gyakorlatom van. Majd belejössz te is.

    Ezer más alternatíva is van - sokat kipróbáltam már. Nekem ez volt a legolcsóbb, leggyorsabb, legkönnyebben kezelhető verzió ilyen munkákhoz. A legyezőkorong pl hamar eltömődik, vagy megég. A tépőzárassal, ha eltalálod egy szög picit kiálló fejét, egy papír már le is repült cafatokban. Vannak még laza szerkezetű, erősnek tűnő habkőszerű készítmények flex-re. Égetik olykor a fát, és drágák. De hatékonyak nagyon. Azt inkább műkő tisztítására szeretem. Vagy vannak drótkorongok. Az is megjárja, de kezdő tele fogja lőni a pocakját hamar apró drótszálakkal, ha a szemét nem sikerült kiszúrnia vele. A cementet úgy tünteti el, mint a pur meg a cif a reklámokban a kozmát. Ha emellett döntesz, öltözz be nagyon!

    S mégvalamit: Az így csiszolt, majd lazúrozott fát az uv sugárzás sokkal később kezdi ki, mint pl egy szép simára gyalult felületet.
    S hogy a komposzt mikor öli meg belülről, az a komposzt víztartalmán múlik főként. Linkelt képeden ezért is van fedele a komposztálónak. A víz ugyan begyorsítja a komposzt érését, de a tároló korhadását is.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák