Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #22145024

    törölt tag

    válasz pumukli. #19079 üzenetére

    Köszi a linket! Még megvárom yooccoo-t, hogy tudnak-e hozni.
    Az asztalosboltokkal elég nehéz zöldágra vergődni. Igazából egyik sem akar ilyen "egzotikus" szerszámmal, főleg egy azaz egy darabbal vesződni. Paliszander lehet hozna (vagy van is nekik), de az nekem messze van.

    epmd:
    "Ez a kasír anyag azt a célt szolgálja ... azért jó még, hogy kis rádiuszokra rá tudod hajlítani keresztszálban a furnért,anélkül hogy szálirányban szanaszét hasadna a furnér."
    Akkor ebből az (is) következik, hogyha már beragasztóztam kontakttal az egyik felét a furnérnak, akkor a másik felét nyugodtan vizezhetem, mégha nincs is kasírozva?
    Egyébként van nálam egy kis darab ilyen kasírozott bambusz furnér, csak addig nem akartam kipróbálni, amíg azt sem tudom, mi a helyes felhasználás.

    Egyébként ilyen kasírt külön is tehetek egy csupasz furnérra, hogy elkerüljem a hosszirányú szétrepedéseket egy-egy élesebb kersztirányú ívnél? Ha igen, akkor milyen ragacsot és papírt használjak ide?

    ---

    Közben kipróbáltam, hogy egy egyrétegnyi töltővel már lealapozott furnérra rákentem az oldószeres pácot és teljesen homogén lett. Igaz, lényegesen halványabb, de működik. Azt gondoltam majd le lehet törölni és csak egy hártyavékony össze-vissza réteg lesz rajta, de teljesen jól működik.

    ---

    Az Aldis körkiszúró egész tisztességesen néz ki. Fához szerintem sokáig jó lesz... (csak pont az általam keresett méretek nincsenek benne a 35mm-t kivéve :D )

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák