Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Bokrász #21873 üzenetére

    Ha a következőképpen használod, 6-8 évig is bírhatja szerencsével:

    1 - Csak akkor töltöd fel, ha lemerült. Magyarul, amikor már nem hajt be egy csavart teljesen. Nem töltöd akkor, ha még nincs lemerülve.
    2 - Mindig teljesen feltöltöd, sose veszed le félig töltött állapotban.
    3 - A 6271 szépen megbírkózik ugyan a 6x120-as csavarok behajtásával, de nem erre hegyezték ki. Ha sok ilyen munkád van, használsz egy erősebb gépet inkább.
    4 - Nem tárolod fagyban. Ez az akku a szobahőmérsékletet szereti, a nagy hideget nem bírja tartósan. Magyarul, ha akármilyen fáradtan hazaérsz éjfélkor egy külsős munkáról, kiveszed a Toyota csomagtartójából, és beviszed a műhelybe, szobába, melegbe.
    5 - Sose tartod teljesen lemerülve az akkukat hosszabb ideig.
    6 - Ha nem használod hónapokig, akkor negyedévente lemeríted, feltöltöd. A lemerítés ne legyen agresszív, hanem ahogyan rendesen dolgoznál vele.
    7 - A két akkut mindig felváltva használod, s nem mindig csak az egyiket.
    Ja, és a nyolcadik: Nem buherálod rá az autó akkujára, más töltőre! Csak a sajátját használod.

    Nekem is van egy ilyen 6271-esem. Nagyon szerethető kezesbárány. Talán három évesek az akkuk. Még ugyanolyanok, mint újkorukban.
    Ha te is megtanulod szeretni, meghálálja.

    A teljes lemerítés nem az, amikor már nem hajtja be a csavart, fúrja ki a lyukat, hanem az, amikor engeded huzamosan lemerült állapotban leledzeni. Akkor kiszáll belőle a lélek.
    Túltölteni nem tudod. Ez a Makita töltő ugyan nincs ellátva túltöltés védelemmel, de nem is képes túltölteni. Nyugodtan rajta hagyhatod akár egy napig is a teljesen feltöltött akkut. Nem árt, hanem talán még jót is tesz - kivált, ha minden alkalommal ezt teszed. Amikor azt jelzi, hogy az akku fel van töltve teljesen (zöld led világít, vagyis a led zölden világít), akkor valójában nincs fullra töltve. De nem is kell.
    Azért ne hagyd hetekig a töltőn, az se lesz jó.
    Ha bármikor be tud annyira forrósodni az akku, hogy a kezed nem bírja azt a meleget, akkor valami van. Vagy zárlat, vagy nagyon agresszív használat. Kiküszöbölöd azt, ami okozhatja. (Például nem dobod a tartalék akkut még a pólusvédő műanyag sapkával se - amit egyébként mindig ráteszel, ha nincs a fúrógépben az akku - a reissercsavaros dobozba, egyéb fémek közé.)

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák