Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz macera2 #22414 üzenetére

    Nos, privát véleményem szerint nem igazán üdvös ezekhez az olcsó akkufelújításokhoz folyamodni.
    Nem mennék most bele ezen buktatók apró részleteibe, de talán szemléltetni tudom bonyolultságát azzal ha felhívom a figyelmet arra, hogy az Ebay.de-n olykor látok eredeti, bontatlan gyári Hilti akku pack-ot egyharmad áron a szaküzletéhez képest. A hirdetők nem dicsekednek vele, hogy ezek azért ilyen olcsók, mert már sokat porosodtak raktáron, ezért a Hilti megszabadult tőlük, és tovább már nem adja a nevét hozzá. És ez a helyettesító, nem gyári cellákra halmozottan igaz. A felújító cégek szeretik olcsóbban beszerezni az egyébként hiteles, gyári cellákat, és mit gondoltok, mennyi rengeteg vadonatúj, ámde túlkoros cella kereng a világban?

    Ha valaki komolyan gondolja tehát az akkus gépe használatát, akkor nem kockáztat. Nem leértékelt gyári, nem felújított, nem utángyártott akkukat használ, hanem garantált gyáriakat, mert az esetek többségében ez olcsóbb megoldás, ha az élettartamra kivetített ár perspektívájából közelítjük meg a dolgot. Ez a manőver legtöbbször úgy legokosabb, hogy a kifújt akkus gépet eltesszük porosodni alkatrésznek, és veszünk zsír új gépet zsír új akkustól.

    A metibó csavarozóm akkuja öt évig ment. Akkuval, töltővel, gépestől 11 ezerért vettem darabját. Öt év után 11 ezerért kaptam hozzá gyári új akkut - csak magában akkut. Nem xarakodtam, megvettem. Eldöntöttem, hogy kell-e nekem ez a gép, vagy nem, mennyire fontos nekem ennek a típusnak a használata. Két gépről, és hozzá két akkuról van szó. A kereskedő rögtön nyúlt a polcon komplett új gépért, töltőért, kicsizászlóért, lufiért, de én mondtam, hogy nem, most csak akkut kérek. Mert minek kerülgessek két gépet és két töltőt éveken át? Eredetileg csak egy gép kellett, mikor ezt választottam. Azért vettem két gépet, mert csak egy akkuval adták, és ugyanannyiba került, mint magában egy akku. Jó, legyen egy tartalék gép. De három tartalék gép minek? Az már inkább teher.

    Nem egy beszámolót olvastam itt, hogy nyolc évet ment a makita akkuja. Van nekem is négy éves, és nem érzem még a különbséget ő és az új között.
    Olvastam már itt beszámolót, hogy nem sokat ment a felújított akku. Van nekem is "nem sikerült" akkupack-om. Olvastam olyat is, hogy jól megy az utángyártott/felújított akku már második éve. De olyat még nem olvastam egyet sem, hogy kibírt öt, netán nyolc évet.

    Számolgatni előre okosabb, mint utólag, mert így ingyen van, és csalódásoktól mentes.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák