Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pompiere

    csendes tag

    Tisztelt urak!

    Műkedvelőként konyhabútor felsőrészt csinálok.
    Az elemek tetejére Nettfrontos párkánylécet szeretnék tenni. A párkányléc szélessége 71 mm, amiből 30 mm az az egyenes rész ami a dobozok tetejére fekszik és itt van lecsavarozva.
    Ehhez kapcsolódna a kérdésem:

    Hogyan nézne ki jobban, mi a gyakorlat: ha a 30 mm-es rész teljesen a doboz tetejére fekszik és 41 mm van a "levegőben", vagy csak 12 mm fekszik a dobozokon és 59 mm van a levegőben. Ez utóbbi esetben a frontok külső síkjától indul a párkányléc "törése" a plafon felé, míg az első esetben közvetlenül a doboz függőleges síkjától.

    A második kérdésem az lenne, hogy felső sarokszekrény elem, illetve a mellette lévő elem(ek) - az ajtók 45 fokban állnak egymáshoz képest - az ajtó hézagainak szebbé tételére mi a megoldás. Megszerkesztettem papíron a bútorlapok és a rá kerülő ajtók csomópontjait de iszonyúan csúnyán néz ki. Hatalmas - 7 mm-es a hézag - plusz még a sarokelem ajtajának függőleges külső élei a mellette lévő elem ajtajának külső síkja mögé kerül.

    Van erre valami megoldás. Jó néhány konyhabútort megnéztem az ezzel foglalkozó cégeknél, de ott sem tudtak mit mondani. Mindenhol óriási hézagokkal illeszkedett a sarokelem ajtajának két függőleges külső éle a jobbról és balról lévő szomszédos elem ajtajainak éleihez.

    Bocsánat a körülírásért de egyszerűbb lenne mutatni mint elmondani.

    Előre is köszönöm az építő jellegű tanácsokat.

Új hozzászólás Aktív témák