Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Drebil #26790 üzenetére

    Huhh!

    Nehéz válaszolnom rá. Elégedett vagyok vele, mert már eleve nem egy prémium kategóriás lapszabászgépet vártam, amikor megrendeltem. De nem biztos, hogy ezzel Te is így leszel. Nem tudom, mit vársz tőle, mire használnád?
    Elmondom a gyengéit:
    Ennek egy igen méltó konkurenciája a metemó TS250-es. Az is szénkefés, de erősebb motor hajtja. A Makita úgy oldotta meg, hogy ugyanakkora vágáskapacitást gyengébb motorral konstruált, hogy vékonyabb lapot használ. Ez hol előny, hol hátrány. Pl nem való feltenni rá egy becsületes 3,2 vastag korongot sem a motor miatt, de a hasítóék sem ahhoz van igazítva. A steller csak egy ponton rögzül. Érdekes módon a Makita szalagfűrészemé dettó, és annál korrekt az egypontos rögzítés, míg a körfűrészen zavaró lehet a kb fél mm-es torziója ennek a féloldalas találmánynak. Amikor csak el akarok egy deszkát hosszra szelni, akkor előny, de ha kics darabot akarok pontosra vágni, akkor ki kell támasztanom a steller túlfelét is egy párhuzamszorító és egy alkalmas méretű léc segedelmével. A Metebó steller két ponton rögzül, és finomabban is jár. Viszont azon meg nincs tolószán.
    Épp a napokban láttam egy használt, de szépnek tűnő Elektra beckumot, amin van szán is. Ha érdekel, megpróbálom kikeresni.
    A Makita asztallapja jóval nagyobb, mint a TS250, de nem elég nagy ahhoz, hogy ne kelljen gondolkodni mégis valami korrekt asztalhosszabbításon.
    Már elhatároztam néhányszor, hogy eladom, és inkább kipótolom egy Hammer-re keservesen az árát, de mindig sajnáltam meghirdetni. Van olyan feladatom (rétegelt tábla rajzlap méretűre felaprítása), amire ez pillanatnyilag a legjobb. Szélezni egy 2KW-os Freud lappal (is) feltuningolt hővédelemmel ellátott Güdén szoktam a 30mm vastag bükköt. Arra gyenge lenne a Makita is, a metibó is.
    Ami zavar még benne, az a 80-as elszívócsonk. Tudom, átoperálhatnám 100-asra, de mindig akad valami sokkal fontosabb dolgom.
    A matebó asztallapja szép sík, a Makitába beleszántották azt a szépséges márkanevet jó nagy ákombákom betűkkel. Szóval feladatfüggő dolog ennek a megítélése. Legtöbb esetben elveim ellenére a TS250-et javaslom inkább.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák