Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bim

    veterán

    válasz thyeby #27784 üzenetére

    Járd körbe drótkefével és egy kis kalapáccsal a tetőt. Ott ahol gond van nem kongani fog hanem tompán bufogni és esetleg be is szakad. Érezni fogod hol kell cserélni. 40 éves fa még nem öreg ha nem kapott vizet. Talpszelemen/szarufa találkozási pont a legérzékenyebb hely. Ott több figyelmet kell rá szentelni.
    Ha nincs rendes szellőzés akkor a lindabot hanyagolnám. Minden apró hőkülömbségnél ki fog az alján csapódni a pára ami vagy közvetlenül áztatja a fát vagy a levegőt párásítja amit a csont száraz fa azonnal felvesz és lassan de biztosan tönkre teszi. Csak páraáteresztő fóliával 5x5cm-es ellennléccel rakd fel és az alján az átszellőzést rendesen készítsd el.

    Makitánál van hogy ki kell teljesen szedni a szorítót mert belegyógyul a kés. Még a második oldásra se jön ki. Bosszantó.... Meg is örültem hogy ennél a gépnél ez rendben megy. Arról nem is beszélve ha a 8-as patront fogatjuk bele. Amúgy a gép nagyon jó és megbízhatóan működik. Ha nem lenne ilyen drága lehet otthonra olyat vettem volna. Vagyis nem otthonra mert mi cég a cégben vagyunk. Fatelep +asztalosüzem és mi saját gépekkel dolgozunk. Ez az egy volt a kézi gépek között amit cégesként használtunk a rögzített gépeken kívül. Persze sokat vágunk a lapszabászon mert azzal pontosan és gyorsan lehet tömeget szabni.
    Kézi szerszámgépekkel erőnyerő helyzetben van a Makita nálunk. A gépeink 90%-ban makiták. Akad még Stihl és Hoz-her.

    Ezen a triton klónon kitaláltam hogyan tudom gyengíteni a lenyomást. Egyszerűen le kell venni a gép tetején lévő sapkát és a rugó kiugrik. Vágok belőle pár centit és meg van oldva. Jövő héten elugrok esztergályoshoz mert észrevettem hogy a gép aljából hiányzik egy csavar ami a műanyag lemezt fogatja oda. Persze nem metrikus menetes hanem 1.25-ös. Még jó hogy van menetfésűm hogy meg tudjam nézni miért nem kap rá a csavar. :W ezt pótolnom kell hogy rendbe legyen a gép.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák