Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz martong #29316 üzenetére

    Bocs, de én úgy elég nehezen tudok véleményt mondani, hogy nem látom át, maguk a gépek milyenek, hogyan rögzülnek. Csak egy példát mondok: fogalmam sincs, hogy a felsőmaródban mekkora metrikus csavarok vannak a feltételezhetően alu talpban? mennyire lesz az stabil és mondjuk hány ki-betekerést bír ki az alumínium, mielőtt elrágódna?
    A fűrészed meg oldalról csúsztatható be, ami ugye azt jelenti, hogy a fém betétet ki kell emelni az asztalból ahhoz, hogy oldalról becsúsztathasd a gépet. A fém betét nagyobb lesz, mint maga a fűrész és mint a felsőmaró, hogy ki tudd emelni gépestől a betétet az asztalból? Bocs, ha evidens dolgokat kérdezek, de például nálam a betét kisebbre készült, mint a marógép a kapaszkodóival, tehát én alulról szerelem be a gépet, gaz az nyémet nem kell cserélgetni, mert kézből másikat használok.
    A csavarhelyek szabványosságáról sem lehet beszélni. Van gyártó, aki ide teszi, más máshová. De például a Triton és a Freud talpában elvileg ugyanott vannak a lyukak, legalábbis papíron. A gyakorlatban meg van fél mm-es eltérés.

Új hozzászólás Aktív témák