Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz Tzupi #29453 üzenetére

    Na, ezt nevezem!
    Köszönöm, hogy elszórakoztál vele. Lám, inspirálólag hat, ha az ember igyekszik :)

    Egy érdekes különbséget nem vettetek észre, ami érinti a talp öntőszerszámát is. Itt jól látszik, hogy az új gép öntvényében 3 db-bal több menetes furat található. De miért pont hárommal és milyen pluszt jelent a meglévő 4-hez képest, azt nem tudom.

    Ami a fotózást illeti, Tzupi a legfontosabbakat már elmondta. Én annyit tennék hozzá, hogy szerintem is bőven megfelel a legalapabb tükörreflexes gép. Ez kb. 100.000Ft Ha valakinek ez szoros, akkor egy megkímélt(!!!) régi gép is bőven megteszi mondjuk 50.000-t. 8Mp is bőven elég. Lényeg, hogy ne egy leharcolt darab legyen. Az én fotóim nem olyan vakuval készültek mint Tzupié, hanem egy sima rendszervaku a gépen és a fehér plafon felé fordítva. Ez szerintem éppen az ilyen tárgyfotónál még jobb szórt fényt eredményez. Egy ilyen vaku kb. 50.000Ft ha nem az eredeti gyárit vesz az ember. A "jó" objektívről én lebeszélném azokat, akiknek elsősorban tényleg arra kell, hogy lefotózzák a tárgyaikat. A kitobjektív is megteszi, tükörreflexesnél és ilyen témánál nem is árt jól leblendézni, hogy elegendő legyen a mélységélesség.
    Egyébiránt a tükörreflexesről is lebeszélnélek benneteket, éppen csak egy jó kompakt (vakupapuccsal, RAW formátummal) nem olcsóbb egy belépő DSLR-nél :( A MILC-ről nem is beszélve. Nem nélkülözhetetlen vakus képnél, de tárgyfotót legjobb állványról végezni. Az utómunkáról meg annyit, hogy az igazából nem megúszható. "Kötelező" RAW formátumban fotózni, amit utólag kell kikonvertálni. De ha jól fotóz az ember, akko nincs szükség külön PS-re. Az én szerszámos fotóimon például van annyi trükk, hogy a mély tónusokat (fekete) egy kicsit visszaszedem, hogy a sok sötét részlet ne legyen értelmezhetetlen fekete paca Tzupi inkább túlexponált itt-ott.

    Ja, és vakut sem kötelezől használni, ott van a Napocska, csak tudni kell kezelni. :) Ez például ablak mellett készült, sok tekintetben jóval természetesebb, mint a vakus képek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák