Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz pali923 #32607 üzenetére

    Ha mondjuk 30%? :F

    Hol élsz? Hogyan lehet 30%-os árrés mellett 50, meg 70%-os akcijókat tartani - mondhatni zsinórban?
    Főnököm! Általános az, hogy az árrés 100%. Amit én viszek a kereskedőhöz, azon ennyi van az üzlet számára. De van olyan (nagy, mondhatni, hogy a legnagyobb) vevőm, aki 200%-ot tesz rá. Igaz, mozog is érte becsülettel.
    Ismered-e mondjuk a tej, vagy a méz felvásárlási árát? És tudod-e, hogy azon még szigorúan rontanak, hígítanak? A tej rendes zsírtartalma közel öt százalék.

    A magyar kereskedelmi mentalitás a béka sheggénél melengeti magát, ez általában elmondható. (Amikor már a feleségemnek is feltűnik, hogy egy ajtóval kereskedő cég boroviból készült ajtóra küldött árajánlatot (200 ezer pénz felárral!) olyan ajtóra, amit a gyártó kizárólag lucfenyőből készít), akkor már a magyar átlagban is példásan "jeles".
    Van tőlünk párszáz méterre egy benzinkút. Amikor megnyílt, teletankoltam a kocsit. És a 45 literes tankomba sikerült neki belepréselni ötvenöt liter benzint. Ennek vagy hat éve. Azóta én nem tankoltam ott. Soha nem fog elgondolkodni azon, hogy csak én két autót folyamatosan tankolva öt év alatt mennyi tisztességes haszontól fosztottam eddig meg. És mennyitől fogom megfosztani még hátralevő életemben. Neki arra ketyeg az agya, hogy mindig van palimadár, akitől lehúzhat jó kis sápot. És mindig van palimadár, valóban. Mert még nem ment tönkre.
    Szóval lehet így, lehet úgy. Kinek a papné, kinek a lánya, kinek meg mind a kettő.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák