Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mdk01

    addikt

    válasz hvl85 #33234 üzenetére

    Remélem nem megsértődés van a háttérbe és még itt vagy valamennyire.
    Nem megyek bele miért tettem fel a kérdésemet, mert nem ismerünk és esélyt sem adtál, rá hogy megismerjünk. Érthető, hogy hirtelen sokan "estünk" neked, de mindenkiben felmerült pár kérdés és úgy érzem mindegyikünk kb. ugyanarra gondolt, csak máshogyan fogalmazta meg azt.
    Bennem is azok a kérdések merültek fel, mint a többiekben, csak kicsit finoman, tapogatózva kérdeztem.
    Nekem azért veszélyes kicsit ez munka amivel megakarnak bízni, mert nem tudod mennyiért vállalj be, egy villás kihúzható asztalt, cseresznye fából.
    Na mindegy, hogy segítsek is jó lenne tudni, hogy táblásítani is kell az anyagot, vagy azt már megcsinálta valaki. Az árat ettől független 80-100e közé saccolom, de ha táblásítani is kell akkor a 100e-nek föle is van bőven, mivel egy ilyen asztaltetőt nem illik csak úgy táblásítani, hanem keretbe kell foglalni, hogy valahogy kinézzen és ne vetemedjen az asztallap.
    Ehhez kellenek szorítók, nem is akármilyen illetve ki kell gyalulni normálisan is amihez legalább egy 60cm széles gyalugép kell és akkor is csak két részletben tudsz kigyalulni egy lapot amit utána össze kell ragasztani pontosan. Ezt körbe kell vágni tökéletesen pontosra amihez minimum egy lapszabászgép kell és körbe kell csapozni és keretbe foglalni ezt a táblát.
    Egy ilyen asztalnál 1mm-en belül kell lennie a tűrésnek, mind átlóban, mind befoglalóméretben, különben nem fog jól működni a kihúzó rész és összecsukva sem fog tökéletesen záródni, illeszkedni.
    Összefoglalva ez nem a legegyszerűbb asztalok közé tartozik, ha minőségi munkát akar az ember kiadni a keze közül és nem is legolcsóbbak.
    Látatlanba még azért tűnik kicsit veszélyesnek ez a munka,(20éves tapasztalat alapján) mert a megrendelő adja az anyagot és nem kér felületkezelést, ami alapján arra következtetek, hogy lehet fa**arági a megrendelő, és ezt tovább gondolva, lehetséges, hogy olcsón akar jó asztalt....viszont ez nem az az asztal. ;)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák