Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Speciali

    tag

    válasz Nerazim #33359 üzenetére

    Ha nem éri közvetlenül viz, akkor gyakorlatilag bármiböl el szabad késziteni a butort. A pára miatt no para. Csináltam magamnak laminált butorlap korpuszbol , fa ajtoval fürdöszobabutort, Évek alatt semmi baja nem lett.
    Most más használja már, de továbbra sincs semmi baja. Csináltam kád fölé borovifenyöböl egy kis polcot a tusfürdöknek. Ez minden zuhanyzás alkalmával tocsog a vizben, és le sem folyik rola. Ennek sem lett még az 5 év alatt baja, igaz jo vastagon lelakkoztam.
    Zuhanyfülkébe is csináltam fenyöböl polcot, ezt csak gyengén olajoztam, kb fél éves, egyelöre ezzel sincs semmi gond, természetesen ezen is áll a viz rendszeresen.
    Anno számos fürdöszobabutort készitettem normál MDF lapbol, két komponensü PU festékkel.lakkal felületkezelve, ezeknek sem lesz bajuk hosszu eveken át.
    Szerintem a legjobb a tömörfa, bárhova, akár fürdöbe is. Normális felületkezeléssel ez az egyik legstrapabirobb verzio, meg persze az egyik legdrágább is. Én amugy pár honapja csináltam magunknak borovi-dio kombináciobol also és felsö fürdöszobaszekrényeket. Szerintem tulélnek engem, de akár az unokáimat is, ha addig ki nem dobják.

    Egyébként létezik vizállo lamináltlap. Legalábbis mi itt Bajorországban rendszeresen használjuk. De eddig ha jol emlékszem csak fehérrel és naturral találkoztam, meg talán szürkevel. Zöldre van szinezve belülröl a lap, ezzel jelzik hogy vizállo.
    De ezek mind közületeknek készülö butorok, extrém igénybevételre. Létezik tüzállo butorlap is, (lassabban égö) ezt belül piros szinnel jelölik. Ezt föleg a Müncheni reptérre készülö berendezésekhez használjuk, ott elöirás.
    De véleményem szerint kár plusz pénzt kiadni egy ugynevezett vizállo (tüzállo) lapért, otthoni használatra.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák