Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz generatoros #33688 üzenetére

    Hát, valóban nem értem így elsőre. Annyit tudok mondani, hogy ha jól van beállítva (nálam gyárilag jól van, akkor annak pontosan merőlegesen kell állnia az asztalra. vagyis párhuzamosan a fűrészlappal.
    Erről a hátrafelé nyisson a steller dologról nekem lehet, hogy más véleményem van, mint általában az asztalos szakmának, én ugyanis igyekszem mindig tmm pontosan vágni, ehhez meg az kell, hogy a steller párhuzamosan álljon, ne máshogyan.
    Viszont amikor valaki geometriailag nem pontos anyaggal dolgozik és nem számítanak a tizedek, akkor legegyszerűbb a stellert úgy használni, hogy nyisson, mert akkor nem fordul elő, hogy zár, ami tényleg hiba lenne.

    Én a TS 250-on úgy oldottam meg a steller beállításának ellenőrzését, hogy az asztal hozzám közelebb eső részére is, meg a távolabbira is felszereltem egy kis vonalzót. Felsőmaróval belemartam egy nútot és egy általam nyomtatott, fóliázott vonalzót beleragasztottam. Ezzel így elég jól tudom ellenőrizni a steller állását, hogy véletlenül se zárjon. mindezt csak azért regéltem el, mert nálam a steller rögzítése során meglepően jól és pontosan áll be a steller, nem kell vele sokat nyavalyognom. Ezzel együtt mindig nézem a két vonalzót és rásegítek két kézzel a steller pontos állására.

    ha esetleg fotóznál, akkor többet tudnék mondani.

Új hozzászólás Aktív témák