Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Soká #33733 üzenetére

    "A következő projekt szerintem a fűrészlap körüli betét újragyártása lehet, feltéve ha nem csak pallókat fűrészelsz a géppel, hanem apróbb munkadarabokat is."

    Nos, első látásra én elég merésznek gondoltam, hogy öblös vas inzertet épített a gyártó bele. Meglepetésemre azonban az igen stabil, és síkban pontos kivitelezés olyan innovációnak tűnt ebben a szektorban, ami figyelmet érdemlő. Végül mégis csalódnom kellett benne. Saját hibámból. Mert nem egyengettem egy vastag bükköt, így azt munka közben jól odacsapta a gép az asztallaphoz, amitől az inzert meg is fintult, ahogyan kell. Visszakalapálni olyanra, mint újkorában volt - le is tettem még a gondolatáról is. Venni kell újat rá. És ahogyan írod, ennek a megoldásnak az igazi hibája a pici darabok szelése, ugyanis ahhoz zéró toleranciás inzert való, ami viszont nem lehet fémből, mert tönkrevágná a vídiákat.
    Műhelyemben egyetlen gép gyári inzertjét sem tűrtem sokáig - a DW gérvágót pl addig be sem kapcsoltam, amíg nem készítettem rá fából olyat, amilyen való oda.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák