Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mdk01

    addikt

    válasz salieri. #34261 üzenetére

    Kicsit az asztalos mellé állnék látatlanba, mert eddig úgy néz ki, hoty átb*****nak érzed magad.
    Először is miről szólt az egyezség, mit tartalmaz az ár.
    Nálam ez úgy működik, hogy mindenről csinálok egy árajánlatot, meg egy 15e kisszekrényről is, mert nem akarok vitát utólag, továbbá ha mástól is kérnek árat akkor összetudják hasonlítani, hogy a két árajánlat mit tartalmaz, márha a többi asztalos is írásosan adja az árat. Nagyon sokan még a mai napig csak szóba mondják be és én pl. hiába írom le, hogy mondjuk egy konyhánál blum csukódás csillapított fém oldalpalástú fiókakkal kalkuláltam, és csuk.csil. ajtókkal ami egy átlag konyhánál 50-100e különbséget tud produkálni, jön a másik asztalos akit nem érdekel, hogy a fiókok hogyan fognak működni 2év után és megadja az árat hagyományos görgős fiókteleszkópra.
    Ezt csak azért írtam le, hogy érezd, hogy ha az asztalosod, megadja az árat mondjuk írásban bükk gyári(bolti) ágyrácsra ami plusz 20-50e, vagy megadja fenyőlécesnek ami szintén nem olcsó, mert azt meg kell munkálni(gyalul,csiszol,legömbölyíti az élét), ráadásul nem is szabad túlságosan csomós anyagot belerakni, tehát darabonként biztos kerül 1500-2000 pénzbe egy normális deszka megmunkálva. Ezt felszorozva 15db-bal sem kevés.
    Szóval lett volna az ágyadból írásos formába kb.180e majd jön a másik asztalos aki azt mondja tökéletesen jó bele egy lap is és megadja a 140e árat amivel megnyeri a munkát.
    Egyébként egyáltalán nem volt drága az ágy, fenyőből, éjjeli szekrénnyel ágyneműtartóval, úgy hogy gondolom odavitte házhoz és lerakta a szobába 140e pénzért.
    Én mindenkinek azt mondom, hogy írásba kérje az árakat és rakja le egymás mellé, majd úgy válasszon, mert úgy kapja azt, amit kifizet.
    :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák