Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • P-LoW

    újonc

    válasz GeriCool #37977 üzenetére

    Sziasztok

    GeriCool, hasonló cipőben járok, mint te, én is gyalu vásárláson töröm a fejem. Mivel hobbi célra lenne, és a költségvetés és a műhely mérete is véges, bármennyire is szeretném, a fix, nehéz, öntvényasztalos gépek nekem sem jöhetnek szóba. Szóval maradnak a dobozos vastagoló gyaluk, a már említett márkákkal, vagy a gaggyertől félgaggyerig tartó kombi gyaluk. Szélességre legalább a 25-öst szeretném. Nekem is megakadt a szemem a JET márkán, szimpatikusnak is tűnik az említett vastagoló és kombi gyalu is. Örültem neki, mert a forgalmazó (Kentech) itt van a közelemben, gondoltam felhívom, és elmegyek, megtapizom a gépeket. Sajnos nem tartanak készleten, csak rendelésre, úgyhogy nincs mód a személyes megtekintésre :(
    Amit viszont az internetes keresgélésből sikerült kiderítenem: a kombi gyalut (egészen pontosan az USA verzióját, ami sztem csak a motorjában és a védőben tér el) eléggé szidják. A legnagyobb hibája az egyengető részen van, ugyanis (mint általában az olcsóbb gépeknél is) az egyengető asztalok nem állíthatóak. Sok hozzászólást olvastam, akik szidták, mert nem voltak síkban az asztalok, és nem állítható, emiatt nem is lehet vele normálisan egyengetni. A vastagoló résszel talán nem voltak gondok. Ha viszont így van, akkor nem érdemes olyan gépet venni, amiből csak egy funkciót tudsz jól használni, akkor inkább egy vastagoló. Szélesebbet is vastagabbat is tud gyalulni, erősebb is. . És a JET márkánál maradva viszont az általad is említett vastagolót (ami 120ért repked) dicsérik sokan. A kései élezhetők és jár hozzá plusz egy szett. Megvan persze a relatív olcsóságnak az ára (kis átmérőjű 50es elszívócsonk, ráadásul állítólag nem is a legjobb helyen, ill. ha jól láttam, akkor nem fixálható a beállítás), viszont alapvetően szinte csak dicsérő hozzászólásokat olvastam róla (árulják az axminster honlapján is, ott is van róla több hozzászólás).
    Remélem tudtam valamelyest segíteni a dilemmában. Nekem a tegnapi nap volt a fordulópont, amikor fej-fej melletti harcban lemondtam az olcsó kombi gépekről, és inkább a dedikált vastagoló felé fordulok. Valószínűleg hamarosan venni is fogok ilyen gépet, úgyhogy, ha minden jól megy, akkor nem sokára első kézből is tudok remélhetően jó véleményt írni róla.
    120 az ára jelenleg, az árkülönbözetből (a drágábbakhoz képest) meg marad elszívóra (de az később).

    Üdv,

    P-LoW

Új hozzászólás Aktív témák