Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Energy52

    csendes tag

    Sziasztok!

    Köszönöm a tanácsokat a csövekkel kapcsolatban. Egyelőre csak mobil módon fogom használni az elszívót így azok a megoldások amiben fixen rögzítve vannak a csövek nem jók. Gyakran cserélgetnem kell majd a gépek között. De majd kipróbálom ezt a 110-es lefolyót.

    Lassan összeáll a kisebb gépparkom és kezdek ismerkedni a gépeimmel. Lenne is mindjárt egy kérdésem a szalagfűrésszel kapcsolatban.
    Egy Metabo BAS317-et vettem végül és most próbálgatom. Az innen-onnan összeszedet infók alapján beállítgattam, de nem vagyok benne biztos, hogy ez jól is sikerült.
    A következő a problémám:
    Lehet, hogy nem mindjárt ilyen munkával kellett volna kezdenem az ismerkedést, de egy kb.17-18cm átmérőjű, két éve száradó, dió rönköt akartam 2cm-es deszkákra szeletelni. A rönköt meggyalultam, hogy legyen rajta két sík felület 90 fokban, majd a vezető mellett elkezdtem szeletelni.
    A legszélesebb deszka (tehát a legnagyobb vágásmagasság) olyan 12-13cm volt, de iszonyat lassan tudtam vágni és marha hangosan visított is a lap(? görgők?) amint elkezdtem neki kicsit is tolni a fát. Kb. fél mm-et tudtam neki nyomni másodpercenként, de így is sokszor meg kellett állnom, mert vagy megállt a lap vagy éreztem hogy erőlködik. Mondhatni úgy haladtam vele legtöbbször, hogy nyomtam egy kicsit megvártam míg könnyen fút a szalag majd újra nyomtam.
    A vágási felület nagyon csúnya. Kis hullámok vannak benne és a síkot sem tudtam tartani.

    Hol lehet a probléma, ha van egyáltalán? Vagy lehet, hogy ez teljesen normális egy ekkora fűrésznél? Ne akarjak vele 15cm vastag keményfát vágni?

Új hozzászólás Aktív témák