Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mdk01

    addikt

    válasz _Petya_ #39453 üzenetére

    Két dolgot érzek problémak az írásodból kiszűrve.
    Az egyik, hogy mivel a "lapra 10mm"-t említetted először, valószínű így is csinálod, ami nem jó. Ebből adódhat, hogy a tiplit is oda ütöd először, ami megint nem jó. Továbbá ebből adódhat az is, hogy azért nehéz összeraknod, mert miután lapra beütötted a tipliket, 4-5-6db tiplit próbálsz 30mm hosszan beütni a másik bútorlap élébe, ami elég nagy ellenállást eredményez és így elég könnyen kiszakadhat lapra a tipli.

    Élbe kell fúrni először, és onnan kell a lapra átjelölni a tüskékkel. Utána élbe kell beütni a tipliket, úgy hogy kb.12-13mm álljon ki. Lapra kb. 14mm-t fúrj be, a fúró hegye kb 16mm-ig ér így be. Az az 1-2mm ami a tipli felett marad az a ragasztónak kell.
    Ragasztóból nem kell sok, csak pár csepp amit el kell kenni a fúrat belős palástján. A tipli önmagában is nagyon erős, egy kis ragasztóval csak anyag roncsolás nélküli oldhatatlan kötés eredményez.

    Ha az első bekezdésem nem igaz, akkor tolómérővel mérj rá a tiplikre, és a fúródra, mert ragasztó ide, vagy oda, elég könnyen össze lehet kocogtatni bármennyi tiplit, ha megfelelőek az átmérők.

Új hozzászólás Aktív témák