Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • trialboj

    őstag

    válasz arvaiz69 #40096 üzenetére

    Mindenkinek köszönöm a tanácsait.

    Elég érdekes, hogy nagyjából pont ezeket a tárgyakat szeretném én is elkészíteni elsőnek. Az ajtót leszámítva, az nagyon advanced :))

    Régóta nem barkácsoltam, szóval abbahagyam a szerszámok utáni böngészést, és mentem egy kört a városban, vásároltam némi faanyagot. Egy egyszerű hokedlit szerettem volna összedobni, de elég hamar kudarcba fulladt a projekt.
    [kép]
    [kép]

    Normális, hogy ennyire roncsolódik a vágásnál az alsó él, ha körfűrésszel vágom? Ez inkább az elöregedett platt, vagy a nem jó minőségű fa miatt lehet?

    Sajnos a faanyag is elég dimbes-dombos, nem igazán sikerült össze pászítani az ülő részt, résmentesen, még gyalulás után sem. Gagyi szerszám, rossz minőségű fa, és kezdő felhasználó, nem túl combos párosítás.

    Elraktam az anyagot száradni, egy egyenes gerendához lettek szorítva, hátha segít rajtuk. Hiperből pl OBi, nem szabad faanyagot vásárolni? 2 rendes fatelepet ismerek, de azoknál nincs gyalult anyag, anélkül meg elég nomádnak érzem a használati tárgyak készítését.

    szerk:

    Mi a neve annak az eszköznek amivel kb 30 fokos szögben lehet csavarhelyet fúrni a sarkokhoz, hogy erősebb csatlakozást biztosítson? Általában kék színű és 3 lyukat enged/segít.

    [ Szerkesztve ]

    "Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

Új hozzászólás Aktív témák