Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szalmakutya

    tag

    válasz thyeby #41260 üzenetére

    Nincs para, nem éreztem magam veszélyben, csak nem értettem, mi van és féltem hogy baja lett a gépnek. Az nagyon jó hír, hogy a kottyanás nem baj.

    A pallónak 50mm körül volt a vastagsága, 45 cm széles, szép darab, szélezetlen szibériai vörösfenyő, műszárítva (gyönyörű fa, amúgy). Amennyire láttam, nem volt gyantatáska, se görcs a fában ott. Nem égette meg, legalábbis nagyon nem. Kifejezetten erőből beleszorult, két kézzel nem tudtam kivenni.

    A verzió. Szóval az igaz, hogy gérbe lehet vágni vele, de az pluszos, másik irányba van. Én arra gondoltam, hogy a beállításnál túltoltam mínuszba (ezt konkrétan tudom is), viszont a hátsó illesztő, ami elvileg követi, lehet hogy mínuszba már nem tudja követni, vagyis ott tényleg nullán akad, ezért egy forgató tenziót erőltettem vele az aluminum vezetőlapba. Ami mondjuk egy 2cm vastag fa vágásnál nem jön ki, de 5cm-nél, ahol jól bele is támaszkodom, már igen, és befordította a fűrészlapot, ami menekülni se tudott a vastag anyag miatt. Ez a legjobb elméletem.

    B verzió, hogy tényleg feszültség volt a fában, vagyis a nem vágott fele erősebben húzta mint a vágott és ahogy elvágtam, ami tartotta addig, rácuppant a pengére. Nem teljesen logikus, mert ugye végig volt vágva a fa gatterrel (úgy értem, az eredeti fenyőfa is kb 50cm-es átmérőjű lehetett) és volt görbülete a kéregnek, vagyis nem a közepéből vittem.

    C verzió, hogy a fűrészlap egyszerűen nem párhuzamos az alu vezetővel, és amikor végigtolom egy ilyen hosszú és vastag anyagon, akkor beakad egy idő után. Főleg mert a vonalzót (egy alu rudat) elég izomból rögzítettem Stanley egykezesekkel.

    Szóval nem tudom. Meg kéne ismételni a kísérletet valamikor..

Új hozzászólás Aktív témák