Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz perge666 #42025 üzenetére

    Skil talp az a Bosch talp.

    A fotón nekem úgy tűnik, hogy SIA papír repül le a gépről. Pedig nekem a SIA még sohse repült le - olykor alig bírom letépni.
    Két dologra tudok gondolni ennek kapcsán:
    - vagy hibás sorozat a papír
    - vagy szabotálták aztata boschskilt talpügyileg

    Minden esetre nézzétek meg, hogy a gépen a fékszimering rendesen dolgozik-e? Elképzelhető, vagy inkább csak kínomban képzelem el, hogy fék nélkül csak repül a korong, mint a szél, és csak egy irányba terheli a tépőzárat. Kusza elmagyarázni, mire gondolok, és lehet, hogy hülyeség is. Minden esetre a jó szomering nem árt a gépbe, és hátha kilövi ezt a rendellenességet.
    Az is lehet, hogy nagyon nyomjátok a gépet, és lelapítottátok a tépőzár körmeit. (Minél erősebben nyomjuk az excentercsiszolót, annál fényesebb felületet csiszol, ámde annál lassabban teszi ezt. Akkor a leghatékonyabb, amikor a gép súlyára csak icipicit terhelünk pluszban rá.)

    Ki lehet próbálni valamelyik márkás papírt, hogy kizárható legyen a papírhiba. Találni kell ilyen méretű és lyukkiosztású Festool, DeWalt, Metebó papírt, majd kipróbálni. Ez egyértelművé teszi, hogy a papír gyenge, vagy a tépőzár.

    Ha utóbbi, akkor vakarom a fejem, mit is javasolhatnék? Megnézni, hogy valamelyik ipari talp adaptálható-e a gépre? Nem tudom, de az biztos, hogy nem hobbista megoldás. Egy komoly gép talpa majdnem annyiba kerül, mint amennyiért a gépet vettétek talpastul, garanciástul. Az vajon jó tipp, hogy én mit tennék? Kidobnám a gépet a kukába úgy, ahogy van, és vennék minimum egy Bosch GEX-et helyette. Mai eszemmel már akkor is ezt tenném, ha csak hobbista lennék, miután megtapasztaltam, hogy mekkora különbség van a leggyengébb ipari, és a legdrágább barkácsgép használhatósága és megbízhatósága között - az előbbi javára.

    Zárszónak jöjjön két közhely:
    - Szegény ember vízzel főz.
    - Olcsó húsnak híg a leve.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák